РФ втратила 90% своїх кращих десантників і багато досвідчених найманців / фото Emerging Europe

Журналіст порталу Bellingcat і відомий військовий експерт Христо Грозєв повідомив, що Росія втратила 90 % своїх кращих десантників. Це сталося ще в першій половині війни, тобто приблизно до квітня.

Відповідну заяву Грозєв зробив в ефірі українського телемарафону.

Ведучі запитали у журналіста, які підрозділи і техніка залишилися у росіян. Грозєв відповів: "Цей тренд, він очевидний. Він не є тільки продуктом, скажімо так, української військової пропаганди, тому що вона повинна, звичайно, мотивувати народ. Але ми реально перевірили — я особисто перевіряв — у першій частині війни Росія втратила 90 % своїх найкращих десантників. Це ж найякісніша, важлива і суттєва частина армії, без якої завоювати ключові інфраструктурні об'єкти і завоювати столицю не можна".

Відео дня

Далі Грозєв розповів, що РФ також втратила більшу частину 2 ешелону. До неї входили найманці, підрозділи яких Росія теж вважала передовими. Журналіст підкреслив: ці люди брали участь не тільки в навчаннях. Вони мали досвід реальних бойових дій — в Сирії, африканських країнах і на Донбасі. Втрати в другому ешелоні склали чотири тисячі осіб. За словами Грозєва, це величезний відсоток ліквідованих солдатів, які раніше брали участь у війнах.

Нагадаємо, про знищених російських десантників з елітних підрозділів УНІАН писав ще на початку березня. Тоді в боях за Гостомель Збройні сили України знищили двадцять машин ВДВ Росії.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: