Знайдено останки російського льотчика / скріншот

У вівторок, 9 травня, на березі Київського водосховища у Вишгороді виявили останки командира збитого російського вертольота. 

"Льотчик Рома сплив, ймовірно, відсвяткувати 9 травня. Щось не сиділося йому вдома. "Свято - це святе!". Хороший приклад для всіх росіян. Краще сидіти вдома, ніж ставати співучасниками військових злочинів", - зазначив начальник ГУ НП Київської області Андрій Нєбитов.

Останки льотчика виявили працівники Київської ГЕС. У мережі публікують фото і відео зі знайденими останками пілота, які рік пробули у воді. Попередньо вони належать старшому лейтенанту Роману Манкішеву.

Найімовірніше, вертоліт Мі-24 з льотчиком впав у воду в лютому-березні 2022 року, коли був збитий над Київським водосховищем.

Знайдено останки російського льотчика / скріншот

Втрати РФ - скільки російських окупантів знищили в Україні

Як писав УНІАН, бойові втрати Росії в Україні з початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року попередньо становлять 195 тисяч 620 осіб особового складу.

Тільки за останню добу в місті Бахмут Донецької області Сили оборони України знищили 166 окупантів, ще 206 - поранили.

Як розповів речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий, росіяни 375 разів обстріляли Бахмут за добу: "Сталося вісім бойових зіткнень, в яких 166 окупантів були знищені, 206 - отримали поранення. Підбитий ворожий танк Т-72, бойова машина піхоти, легкий броньований тягач, безпілотний апарат "Орлан-10" і шість польових складів з боєприпасами".

Також, варто відзначити, що за даними Генштабу ЗСУ, Росія на війні в Україні втратила 308 літаків і 294 вертольотів.

Вас також можуть зацікавити новини: