Росія атакувала Полтавську область / t.me/ermaka2022

В ніч на 28 серпня російська армія завдала удару по Полтавській області. 

Як повідомив голова військової адміністрації Полтавської області Дмитро Лунін, є влучання у промисловий об’єкт. Втім, від деталей він поки утримався.

"Сьогодні ворог атакував Полтавщину. Є влучання в промисловий об’єкт. Інформація про постраждалих уточнюється", - зазначив він.

Відео дня

Оновлено о 8:42. Згодом Лунін поінформував, що внаслідок ворожої атаки двоє людей загинуло.

Ще двоє осіб, за його словами, доставлені в лікарню з незначними ушкодженнями, про місцезнаходження ще двох людей наразі невідомо. 

"Тривають пошукові роботи та розбір завалів. Також повністю зруйновано виробничий цех", - додав очільник ОВА.

Оновлено о 9:14. Очільник Офісу президента Андрій Єрмак додав, що росіяни завдали ракетного удару по селищу Гоголеве, Миргородського району Полтавської області.

Фото з місця влучання / t.me/ermaka2022

"Унаслідок вибуху виникло загоряння приміщення олійниці. Наразі відомо про загибель двох людей та 5 постраждалих. Люди працювали в нічну зміну", - зазначив він.

Оновлено о 14:32. До трьох зросла кількість загиблих людей від ракетного удару: росіян по селищу Гоголеве, Миргородського району Полтавської області. Ще одна людина вважається зниклою безвісти.

Про це у Telegram повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко: "Внаслідок російського удару по олійниці на Полтавщині загинуло троє людей. Ще один вважається безвісти зниклим. Шукаємо".

Він нагадав, що п’ятеро осіб отримали ушкодження різних ступенів тяжкості. Всі постраждалі - працівники підприємства. За інформацією міністра, пожежа ліквідована. Триває документування воєнного злочину Росії.

Нічна атака на Україну

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вночі Росія запустила по Україні крилаті ракети "Калібр". Сигнал повітряної тривоги лунав у більшості областей України.

Зокрема, тривогу оголошували в Києві та області. Згодом стало відомо, що група ракет летить у бік Миргорода Чернігівської області. Тривога поширилася також на низку західних областей. Втім, про вибухи не повідомлялося.

Повітряні сили наразі не звітували про те, скільки ракет противник вночі випустив по Україні, та скільки з них збили українські засоби протиповітряної оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: