До 35 зенітних ракет випущено по Запорізькій та Харківській областях / фото t.me/kurtievofficial

Під час нічної атаки російські окупанти запустили по Харківській та Запорізькій областях до 35 ракет ЗРК С-300.

Про це повідомив спікер командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі інформаційного марафону.

"По Харківській області били з району російського Бєлгорода, по Запорізькій - з району Токмака, що на окупованій території Запорізької області. Загалом це був рекордний удар такими ракетами - до 35 зенітних ракет випущено по Запорізькій та Харківській областях", - сказав він.

Відео дня

Нічна атака росіян на Україну

Як повідомляв УНІАН, 10 лютого раннього ранку в Україні оголошувалася масштабна повітряна тривога. Повідомлялося про вибухи в Харкові, Дніпрі та Запоріжжі. За словами мера Харкова Ігоря Терехова, о 4:00 ранку було завдано ударів по місту, ворог цілився в об'єкти критичної інфраструктури. Близько 10-ї години ранку росіяни завдали ще одного удару по критичній інфраструктурі Харкова.

Своєю чергою, секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв повідомив, що по місту було здійснено найбільшу з початку повномасштабного вторгнення атаку. За годину у Запоріжжі було зафіксовано 17 ворожих прильотів. Росіяни атакували об'єкти енергетичної інфраструктури.

Пізніше командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило, що на світанку було збито п'ять крилатих ракет "Калібр" та п'ять дронів Shahed.

Вас також можуть зацікавити новини: