Олександр Штупун розповів про ситуацію в районі Авдіївки та Мар'їнки / фото Телеграм-канал Ганні Маляр

Росіяни змінили тактику штурмів Авдіївки Донецької області, знизивши кількість атак. При цьому окупанти почали скидати там десятки авіабомб.

"Противник тільки за дві ночі скинув в район Авдіївки 40 керованих авіабомб. Але кількість штурмів на даний момент стала дещо меншою. Можна сказати, навіть в два рази, якщо порівнювати позавчора і вчорашню добу", – сказав речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі національного телемарафону.

За його словами, тактика росіян не є чимось дивним, оскільки за останні п'ять діб ворог втратив у Донецькій області в операційній зоні ОСУВ "Таврія" близько 2400 осіб убитими і пораненими. За цей час українські воїни знищили 150 одиниць бронетехніки окупантів, серед них – 54 танки.

Відео дня

Штупун додав, що в районі Авдіївки українські захисники сьогодні відбили шість ворожих атак, а в районі Мар'їнки та Побєди було зафіксовано 20 безуспішних атак окупантів.

Війна в Україні: важливі новини

За даними Генерального штабу ЗСУ, за цю добу на передовій сталося 54 бойових зіткнення. Ситуація на фронті залишається напруженою. Російські окупанти вели безуспішні атаки на Куп'янському напрямку. На цей і Мар'їнський напрямки припало близько 30 ворожих атак.

Тим часом секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов прокоментував перше застосування ракет ATACMS для ударів по аеродромах на окупованих територіях. За його словами, наслідки удару перевершили всі очікування. Він запевнив, що ці ракети будуть "працювати" і в майбутньому. 

Вас також можуть зацікавити новини: