Данілов натякнув, що перше застосування ATACMS перевищило найсміливіші очікування

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов натякнув на нові поставки Україні американських балістичних ракет ATACMS.

Про це він сказав в ефірі телемарафону Єдиних новин, відповідаючи на запитання, чи можуть ЗСУ очікувати на збільшення поставок далекобійних ракет ATACMS та можливе отримання від Німеччини ракет TAURUS."Дуже хотілось би, щоб німецька сторона прийняла позитивне рішення", - прокоментував Данілов.

Що стосується ATACMS, він зауважив, що коли Україна почала отримувати ці ракети, то "перша партія, яка була, і застосування першої партії – перевищило всі очікування".

Відео дня

"Після цього зменшились атаки гелікоптерів на наші війська. Більше того, велика частина гелікоптерів, яка перебувала на території Криму, взагалі зараз звідти втекла. ATACMS працюють і будуть надалі працювати", - підкреслив Данілов.

Використання ATACMS Україною: удари по аеродромах у Бердянську та Луганську

17 жовтня окупанти заявили, що українська армія вдарила далекобійними ракетами по військових аеродромах в окупованих Бердянську та Луганську. Пропагандисти повідомили про про серйозні втрати окупаційних військ.

У Силах спецоперацій ЗСУ пізніше заявили, що була проведена операція DRAGONFLY. Вони відзвітували про знищення дев'яти вертольотів, спеціальної техніки, пускової установки протиповітряної оборони та складу боєприпасів.

Цього ж дня головнокомандувач Збройними силами, генерал Валерій Залужний показав перші пуски в Україні американських ракет ATACMS великої дальності.

Аналітичний проект Oryx, який збирає інформацію про військові втрати України і РФ за візуально підтвердженими даними, підрахував, скільки вертольотів втратили загарбники в результаті атаки по аеродромах в окупованих Бердянську та Луганську. Так, в результаті атак ракетами ATACMS були знищені сім вертольотів Ка-52 Алігатор і два вертольоти Мі-8. Ще 15 вертольотів - вісім Ка-52 і сім Мі-8 - були пошкоджені.

Вас також можуть зацікавити новини: