Британська розвідка назвала Сєвєродонецьк важливим промисловим центром / фото УНІАН

Розвідка Британії вважає, що армія РФ досягла успіху, захопивши Сєвєродонецьк, але вийти на кордони Луганської і Донецької областей окупантам буде дуже складно. 

Про це йдеться у свіжому розвідувальному огляді міністерства оборони Британії.

За їхніми даними, ЗСУ вийшли із Сєвєродонецька. 

Відео дня

"Захоплення Росією міста є значним успіхом у рамках її зменшених цілей війни (виходу на кордони Донецької і Луганської областей). Це важливий промисловий центр і він має стратегічне розташування на Сіверському Донці. Проте це тільки одна з низки непростих задач, які Росії доведеться виконати задля захоплення всього Донбасу. Це у тому числі наступ на Краматорськ і підтримання основних ланцюжків постачання до Донецька", - пише розвідка Великої Британії. 

Раніше екс-командувач Сухопутних сил в Європі Марк Гертлінг спрогнозував нокаут від ЗСУ по фашистам. Також росіяни прагнуть перекинути на Донбас чималу кількість резервних підрозділів.

Борис Джонсон заявив, що, за даними розвідки, в найближчі місяці наступ рашистів загальмується через брак ресурсів. Водночас голова уряду Великобританії попередив, що варто "приготуватися до тривалої війни".

Вас також можуть зацікавити новини: