Депутат розповів, де намагаються просунутись окупанти у Вовчанську / фото 42 окрема механізована бригада

Депутат Харківської районної ради Богдан Ткачук розповів про ситуацію в районі Вовчанська та які позиції там займають окупанти.

"Що стосується Вовчанська – там ідуть бої по річці Вовча і північна частина міста вона захоплена або знаходиться в сірій зоні", - сказав він в ефірі телеканалу Київ24.

Депутат зазначив, що окупанти намагалися перетнути річку, але поки що це їм не вдається – українські воїни контратакують, тримають лінії оборони, йдуть важкі бої.

Відео дня

Щодо самого міста Вовчанськ, то він додав, що його вперто руйнують. Це давно відома тактика російських окупантів – "знищити, знести,  а тоді по випаленій території просуватися далі".

Ситуація в Харківській області - що відомо

24 травня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський поінформував про ситуацію у Харківській області та де тривають найжорсткіші бої. Він зазначив, що після перших незначних успіхів в ході наступальних боїв на Харківщині противник повністю завʼяз у вуличних боях за Вовчанськ та поніс дуже високі втрати в особовому складі штурмових підрозділів. 

За словами Сирського, наразі ворог з різних напрямків перекидає резерви, намагаючись підтримати активні штурмові дії, але безуспішно. В районі Липців ворог також зазнав істотних втрат, перейшов до активної оборони, проводить мінування та вогневе ураження позицій наших військ.

Вас також можуть зацікавити новини: