Яка ситуація в Харкові зараз? / фото facebook.com/MNSKHARKIV

Ситуація в Харкові та області неспокійна, російські окупанти постійно обстрілюють міста і села регіону. В результаті атак РФ гинуть мирні українці.

Слідкуйте за онлайн-трансляцією того, що відбувається в Харкові та області сьогодні, 15 травня:

20:54 У ХАРКІВІ І ОБЛАСТІ ОГОЛОШЕНА ПОВІТРЯНА ТРИВОГА, ВСЕ В УКРИТТЯ

Відео дня

20:46 Фотографії російського світу на Північній Салтівці. На жаль, екран телефону не передасть всієї жахливості того, що відбувається.

20:05 У Вікіпедії з'явився "підсумок" битви за Харків. Посилаються на The Guardian та дані аналітичного центру оборони США.

Харків сьогодні: що відбувається в місті та області 15 травня (онлайн)

18:50 Генштаб ЗСУ, 18:00, 15 травня. ▪️На Харківському напрямку основні зусилля ворог зосередив на утриманні зайнятих позицій та недопущенні просування наших військ до Державного кордону України. На зазначеному напрямку противник використовує підрозділи, сформовані під час проведення мобілізації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. ▪ Російські окупанти систематично обстрілювали населені пункти Руські Тишки, Тернова та Петрівка. Безуспішно намагаються вести наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Довгеньке та Богородичне.

18:34 Українські війська на Харківщині вже недалеко від держкордону "Сподіватимемося, що найближчими днями спробуємо вийти на український кордон", - каже радник голови МВС Вадим Денисенко

18:24 Ось цю фігню крутять на радіохвилях Харківської області. Закликають бійців ЗСУ здатися в полон. Найкумедніше, це крутять ті, хто зараз масово відступає з Харківської області, бо отримали добряче під хвіст.

17:21 Вакарчук відсвяткував день народження з танкістами на Харківщині.

16:23 Декілька десятків тисяч воїнів 30 різних національностей, які воюють у складі ЗСУ з використанням західних доктрин — ось що таке іноземний легіон. Вони пройшли хрещення вогнем на Харківщині та взяли участь у звільненні кількох населених пунктів. Журналісти поспілкувалися з легіонерами та дізналися, як вони діють, і що думають про війну.

Харків сьогодні: що відбувається в місті та області 15 травня (онлайн)

15:52 У Харкові максимум за два тижні планують запустити метро.

Харків сьогодні: що відбувається в місті та області 15 травня (онлайн)

15:43 На Ізюмському напрямку Су-25 активно продовжують дерусифікацію.

15:32 Російський пропагандист Сладков щось дуже засмутився. Замість колишніх криків про захоплення Харкова, тепер якесь скиглення, що не можуть захопити Авдіївку. Успіхів особливо немає, ЗСУ не біжать, втрати великі

Харків сьогодні: що відбувається в місті та області 15 травня (онлайн)

15:07 СБУ у Харківській області затримала жителя Чугуївського району, який здавав позиції українських військових.

12:53 У звільнених Рогані та Докучаєвському відновлюють автобусне сполучення з Харковом: автобус курсуватиме з 16 травня.

12:48 Голови громад тимчасово окупованих територій Харківщини роблять все можливе, щоб допомагати жителям. Провели робочу нараду спільно із керівником Головного управління Нацполіції в області Володимиром Тимошком. Одне з найважливіших питань - гуманітарна ситуація на окупованих територіях. Пропрацьовуємо всі можливі варіанти евакуації населення, доставки гуманітарної допомоги, виплат пенсій та зарплат.

Харків сьогодні: що відбувається в місті та області 15 травня (онлайн)

12:22 Cвятослав Вакарчук у день свого народження 14 травня заспівав для захисників Харківщини. Відео Сергія Жадана.

12:16 Під час звільнення Руської Лозової на Харківщині загинув доброволець-медик Анатолій Логунов. На Донеччині загинув доброволець з Нововодолазької громади Дмитро Котенко

11:31 Ситуація на Харківщині станом на ранок 15 травня від голови ОВА Синєгубова: Найгарячіша точка – Ізюмський напрямок. Біля Барвінкового ворог намагається прорвати позиції ЗСУ, але успіхів не має. Вчора наші військові збили літак над Харківщиною.

11:19 Генштаб оприлюднив дані російських втрат станом на 15 травня:

Харків сьогодні: що відбувається в місті та області 15 травня (онлайн)

10:23 14 травня окупанти завдавали ударів з мінометів, артилерії, танків та вертольотів по території Дергачівської громади, повідомив її голова Вячеслав Задоренко. Також у Дергачах почали прибирати завали біля зруйнованого рф Будинку культури.

10:05 Ворог постійно намагається атакувати звільнені населені пункти. Особливо прицільно б'є по цивільному автотранспорту, по людях, які намагаються виїхати або повернутися. Ми проводимо евакуацію, але дуже точечно, невеликими колонами, орієнтуємо людей вже на місці, заздалегідь евакуації не анонсуючи.

09:31 Де отримати гуманітарну допомогу в Харкові 15 травня:

Харків сьогодні: що відбувається в місті та області 15 травня (онлайн)

07:08 У ранковому зведенні Генштабу ЗСУ повідомили, що на Слобожанському напрямку Росія також перегруповує підрозділи, поповнює запаси боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів. На Харківському напрямку підрозділи армії РФ активних бойових дій не вели. Росія готується поновити наступ у напрямку Барвінкового.

06:40 Центр протидії дезінформації попереджає, що в Харківській області зафіксовані факти встановлення російськими окупантами мін-пасток із розтяжками на об’єктах цивільної інфраструктури.

"Будьте уважними та обережними під час пересування населеними пунктами, що перебували під тимчасовим контролем ворога! Окупанти дуже підступні і не гребують будь-якими способами завдати шкоди населенню України", - йдеться в повідомленні.

06:00 Військовий експерт Олег Жданов вважає, що російські окупанти через брак військ фактично відмовилися від Харківського напрямку. Утім східні околиці самого Харкова повинні мати вигляд, як фортеця і бути готовими до оборони.

Раніше видання CNN повідомило, що жорстокими бомбардуваннями мирного Харкова забороненими касетними снарядами керував генерал-полковник армії РФ Олександр Журавльов. У 2016 році він керував однією з найжорстокіших російських операцій в сирійській війні - штурмі Алеппо.

Вас також можуть зацікавити новини: