Що відбувається в Києві сьогодні? / Фото REUTERS

В останні дні в Києві та області ситуація стабілізувалася. Правда, тривожні сирени все ще турбують жителів столиці і передмістя.

УНІАН веде онлайн-трансляцію того, що відбувається в Києві та регіоні сьогодні. 

21:59 Ірпінь повертається до життя: Сьогодні вдалося прибрати близько 20% вулиць міста.

Відео дня
Що відбувається в Києві зараз: хроніка війни в місті та області сьогодні

21:42 На території Гостомелю вводиться комендантська година на цілий тиждень! Він триватиме з 06:00 7 квітня до 6:00 14 квітня.

21:25 Журналісти показали, як виглядає Бородянка після російської окупації.

Синиця Олександр / УНІАН

20:36 Святослав Вакарчук відвідав звільнені міста Київщини.

18:43 Увага! Комендантська година на Київщині - з 21:00 6 квітня до 6:00 7 квітня.

18:25 У Києві висадили близько півгектара нового лісу. Сьогодні на території Дарницького лісопаркового господарства висадили 5 тисяч сіянців ялини. Це дуже важлива робота для відновлення київських лісів.

Що відбувається в Києві зараз: хроніка війни в місті та області сьогодні

17:44 Відеозвернення Київського міського голови Віталія Кличко.

17:31 Кладовище спаленої військової техніки під Гостомелем.

16:43 У Києві заборонено відвідувати ліси під час воєнного стану. Як повідомили у КМДА 6 квітня, заборона на відвідування столичних лісів прописана у відповідному розпорядженні міського голови Києва Віталія Кличка. Таке рішення ухвалено, зокрема, з метою звести до мінімуму можливість підпалу рослинності та запобігання реальній загрозі виникнення пожеж у лісах.

16:24 У Бучі та Ворзелі за попередню добу вдалося частково відновити мобільний зв’язок.

16:01 У Гостомелі зниклими безвісти вважаються понад 400 людей.

Що відбувається в Києві зараз: хроніка війни в місті та області сьогодні

15:12 У Києві за 40 днів повномасштабного російського вторгнення загинули 89 мирних осіб, поранені – 398. Пошкоджені 167 житлових будинків різних типів.

13:52 Звернення Президента України - Володимира Зеленського.

13:33 Окупанти справді рили окопи у лісі біля ЧАЕС. Відео з дрону, яке оприлюднило Генштаб, це підтверджує.

13:29 Міністр закордонних справ Ізраїлю Яїр Лапід назвав те, що сталося у Бучі військовим злочином "Неможливо залишатися байдужим перед жахливими картинами з міста Бучі під Києвом після відходу російської армії. Умисне заподіяння шкоди цивільному населенню є військовим злочином, і я рішуче його засуджую", - написав Яір Лапід у Twitter. Раніше Ізраїль займав підкреслено нейтральну позицію у війні Росії проти України.

13:16 Зараз основне завдання поліції – це посилити поліцейську присутність у звільнених містах – Максим Цуцкірідзе

Начальник Головного слідчого управління повідомив, що в Київській області розпочато приблизно 1300 кримінальних проваджень з різних фактів. 

"Зараз основне завдання поліції – це посилити поліцейську присутність у звільнених містах. Слідчі разом з оперативниками фіксують усі ці моменти. В першу чергу ми працюємо у місцях де виявляємо тіла мертвих громадян, як військовослужбовців так і цивільних. Тільки з 1 квітня у морги Київщини доставлено і оглянуто приблизно двісті трупів, які були знайдені поліцією на місці подій", – зазначив він.

12:55 ФОТО ‼️ Папа Римський Франциск підняв український прапор, привезений із Бучі "Останні новини про війну в Україні, замість того, щоб принести полегшення та надію, принесли нові звірства, такі як різанина у Бучі. Зупиніть цю війну! Хай змовчить зброя! Припиніть сіяти смерть та руйнування", - сказав тато.

Що відбувається в Києві зараз: хроніка війни в місті та області сьогодні

12:28 Молодий український льотчик Дмитро Чумаченко загинув, рятуючи сотні життів Командир авіаційної ланки авіаційної ескадрильї Севастопольської бригади тактичної авіації ім. Олександра Покришкіна Дмитро Чумаченко загинув у повітряному бою на Житомирщині над селом Тригір'я. Вічна пам'ять та слава Героям! 🇺🇦 

Що відбувається в Києві зараз: хроніка війни в місті та області сьогодні

12:08 На Київщині розпочалося розчищення Житомирської траси Також, як повідомляє голова Київської ОВ Олександр Павлюк, йде зведення тимчасового насипного мосту через річку Ірпінь. У звільнених від загарбника населених пунктах Бучанського, Вишгородського, Броварського районів силами оборони проводиться зачистка та розмінування. Після цього комунальні служби почнуть відновлювати критичну інфраструктуру. Павлюк нагадує, що у звільнених населених пунктах діє посилена комендантська година до 06:00 7 квітня. Людям забороняється бувати у громадських місцях та пересуватися вулицями.

12:02 Пєсков: Росія зацікавлена ​​у тому, щоб Зеленський погодився на висунуті на переговорах умови, через них хочемо покласти край військовій операції. Він заявив, що відведення військ РФ із Київської області – це жест доброї волі, щоб створити умови для переговорів, у ході яких можливі серйозні рішення. Також він спростував заяви, що російська влада хоче вбити Зеленського.

11:40 Бородянка сьогодні Незабаром туди приїдуть журналісти і весь світ дізнається, що там діялося.

Що відбувається в Києві зараз: хроніка війни в місті та області сьогодні

11:15 Орда викрадає цивільних у Київській області та видає їх за "полонених" військових ЗСУ на пропагандистських телеканалах у своїй Мародерській Федерації.

Що відбувається в Києві зараз: хроніка війни в місті та області сьогодні

11:13 Євросоюз не бажає поразки України у війні і тому продовжить її озброювати Про це заявив голова дипломатичного корпусу ЄС Жозеп Боррель виступив із новою заявою щодо російського вторгнення. Він заявив, що ЄС має допомагати Україні, постачаючи їй озброєння. При цьому представник європейської дипломатії каже, що Євросоюз має уникнути прямого конфлікту з Росією.

10:53 Понад 150 різних пам'яток та об’єктів культури були частково пошкоджені або повністю знищені внаслідок повномасштабного вторгнення росії. Український Культурний Фонд запустив "Мапу культурних втрат", де відображаються зруйновані об'єкти.

Що відбувається в Києві зараз: хроніка війни в місті та області сьогодні

10:42 6 апреля 2022 согласовано 11 гуманитарных коридоров Из Мариуполя в Запорожье на собственном транспорте. Из Бердянска в Запорожье на собственном транспорте и автобусами. Из города Токмак в Запорожье на собственном транспорте и автобусами. Из города Энергодар в Запорожье на собственном транспорте. Из города Гуляйполе в Запорожье на собственном транспорте. Также будут отправлены автобусы из Запорожья с гуманитарной помощью. Из города Мелитополь в Запорожье на собственном транспорте. Также будут отправлены автобусы из Запорожья с гуманитарной помощью. Из города Северодонецк в город Бахмут. Место сбора: проспект Химиков, 28. Из города Лисичанск в город Бахмут. Место сбора: РТИ, 40 лет Победы, ул. Сосюры, 324. Из города Попасная в Бахмут. Место сбора: ул. Первомайская, 42 Из поселка Горное в город Бахмут. Место сбора: ул. Гагарина, 13. Из города Рубежное в Бахмут

10:30 СБУ отримала секретні карти та списки рашистів, підрозділи яких було знищено у Донецькій області. Карти зареєстровані 22 лютого та містять плани окупантів із захоплення всієї Донецької області. Як виявилось, Путін відправив на війну в Україну курсантів Московського вищого військового командного училища. І оформили це як стажування.

10:24 Так виглядає будинок чемпіона світу з боксу Олександра Усіка у Ворзелі під Києвом після візиту "Русского мира".

10:03 Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 06.04. У окупантів вже мінус 150 літаків.

Що відбувається в Києві зараз: хроніка війни в місті та області сьогодні

9:51 Російські окупанти знищували мости під час відступу на Київщині Через річку Тал міст підірвали наприкінці березня, щоб створити перешкоду українським військовим. Також знищено міст через річку Тетерів, що сполучає селище міського типу у Вишгородському районі Київської області Іванків із великою землею. Наразі волонтери привозять гуманітарну допомогу та бензин на берег річки та переправляють усе по розваленому мосту на інший бік. Тим часом українська влада взялася за відновлення дорожнього сполучення через річку.

9:46 "Ваш президент звинувачується у військових злочинах, але я не вірю, що він діє від вашого імені", – прем'єр-міністр Британії Джонсон звернувся до росіян після фото "бучанської різанини" і закликав їх шукати правдивої інформації.

9:43 Мер Бучі Анатолій Федорук розповів, що російські військові під час окупації міста розстріляли щонайменше 320 мирних жителів. Про це він розповів ВВС. Він поділився, що особисто був свідком розстрілу кількох людей путінськими псами. "Я сам бачив кілька епізодів. Три цивільні машини намагалися евакуюватися у бік Києва, але їх по-звірячому розстріляли. Там була вагітна жінка, чоловік якої кричав і просив не стріляти в неї, але вони по-звірячому застрелили", - розповів Федорук. За його словами, російські війська під час окупації Бучі "полювали" місцевих політиків.

Що відбувається в Києві зараз: хроніка війни в місті та області сьогодні

9:26 Кожен третій російський військовий з підрозділів, які окупували Бучу та вбивали там людей, воював у Сирії на боці диктатора Башара Асада – розслідування "Слідство.Інфо".

9:20 Щонайменше 400 жителів Гостомеля на Київщині зникли безвісти з 35 днів окупації, повідомив Громадському радіо голова селищної адміністрації Тарас Думенко.

9:04 Росія вбила 167 українських дітей! Ще 279 поранено.

Що відбувається в Києві зараз: хроніка війни в місті та області сьогодні

06.05: Ніч у Києві пройшла спокійно, повідомлень про вибухи не надходило. 

04.46: Під ранок у Києві зазвучали сирени - була оголошена повітряна тривога. Вона тривала близько 15 хвилин.

Що відбувається в Києві зараз: хроніка війни в місті та області сьогодні

03.41: З'явилося відео, на якому видно, як окупанти розстрілюють велосипедиста під Києвом.

Кадри з Бучі демонструють: щойно велосипедист виїжджає за поворот, одна бронемашина здійснює кілька пострілів по проїжджій частині, друга - два постріли в бік велосипедиста.

01.00: Посольство Туреччини в Україні підтвердило, що повернулося до Києва.

Що відбувається в Києві зараз: хроніка війни в місті та області сьогодні

Нагадаємо, 5 квітня на в'їзді до Києва утворилися затори. Люди повертаються до столиці, вони стомилися від війни і хочуть додому.

Мер Києва Віталій Кличко закликав за можливості поки не повертатися до Києва.

Увечері 2 квітня заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що від окупантів звільнена вся Київська область.

Повномасштабна війна РФ проти України 2022

24 лютого 2022 року Росія вторглася з війною на всю територію України і вже другий місяць влаштовує розправи над цивільним населенням і знищує цілі міста.

Після цього більшість країн світу, включаючи ЄС, Великобританію, США, Японію, Австралію та інші, ввели жорсткі санкції проти ЄС. У тому числі вони передбачають закриття повітряного простору для російських літаків. Також багато авіакомпаній світу припинили польоти в Росію.