Наразі ситуація у регіоні стабілізувалася / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Один із засновників проекту DeepState Роман Погорілий заявив, що наступ росіян на Харківську область ще не закінчився, оскільки вони не застосували всі свої сили, які накопичили на кордоні. За його словами, всі повідомлення про повне зупинення окупантів та зрив їхнього наступу потрібно сприймати обережно та зачекати деякий час, адже поки не відомо, чи кинуть вони всі резерви у бій. 

Погорілий розповів, що наразі на Харківщині російські окупанти активно діють і намагаються використати будь-яку можливість просуватись, не жаліючи власних людей. В армії РФ залишаються невиконаними задачі по взяттю Липців та Вовчанська.

"Зараз московити там застрягли завдяки звитязі українських героїв. Але ворог зараз підтягує все, що тільки є, особливо багато піхоти, і тільки от завдяки тому, що наші бійці наносять ураження FPV-дронами та артилерією по будь-якому скупченню росіян, то дійсно плани армії РФ зриваються", - наголосив він в інтерв'ю виданню "Фокус".

Відео дня

Експерт вважає, що ще зарано робити якісь висновки про кількість техніки російської армії, про їхні запаси чи можливість її виробляти. Російські окупанти кидають в бій все, поєднуючи старі радянські екземпляри та новітні типи зброї. 

"Лізуть з усіх щілин, використовують все що стріляє та їздить. Багато випадків, коли позиції ЗСУ штурмує сучасний російський Т-90М разом з якимось допотопним екземпляром. Треба розуміти, що все це стріляє та вбиває однаково. На наше щастя що вони використовують техніку безглуздо, бо якби вони діяли розумніше та виваженіше, то у нас би були б проблеми", - пояснив Погорілий.

Він додав, що російські війська не відмовилися від "м'ясних штурмів". Наразі росіяни продовжують діяти великими групами піхоти та можуть собі дозволити втрачати по тисячі солдатів в бойових умовах, але при розумній тактиці втрати складали б не більше сотні. 

Ситуація на Харківщині - останні новини

Раніше заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін заявив, що наразі ситуація на Харківщині стабілізувалася, проте російські окупанти не відмовилися від своїх планів, адже до цього вони лише "промацували" оборону ЗСУ. 

"Наступальна ініціатива ворога на Харківщині була збита, але обманювати себе, що тут уже все добре, не варто", - зауважив він.

У Генштабі повідомили, що Збройні сили України мають успіх на окремих ділянках фронту на Харківщині. Минулої доби Повітряні сили та ракетні війська уразили пункт управління ворога, 17 районів зосередження особового складу та ще один важливий об’єкт росіян. 

Вас також можуть зацікавити новини: