Військовий розповів про бої довкола Бахмута / фото УНІАН

Ситуація у Бахмуті Донецької області залишається складною. Проте в самому місті не ведуться повноцінні вуличні бої.

Як розповів в ефірі "Еспресо" лейтенант, заступник командира батальйону "Свобода" у складі 4-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії Володимир Назаренко, зараз вуличні бої ведуться на околицях міста, а саме підступах до Бахмута, в приватних секторах.

"Дуже складна ситуація. Дуже різні новини і чутки доходять. Росіяни намагаються розповсюдити панічні настрої серед Сил оборони. Ніхто не збирається здавати місто, навпаки укріплюється оборона. У тій частині, яку можна назвати містом, ворог не присутній. Бої ведуться на околицях, на підступах, в приватних секторах тощо. Казати про повноцінні вуличні бої не доводиться. Це не лобовий бій у міській забудові", – пояснив Назаренко. 

Відео дня

Бої за Бахмут: останні новини

За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, цього тижня російські окупанти кинули всі сили на прорив української оборони та оточення Бахмута. Крім того, ворог розгорнув потужні наступальні дії на Лиманському напрямку.

Крім того, в Бахмуті, де точаться важкі бої, загинув відомий американський волонтер Піт Рід. Росіяни вбили його у четвер під час надання допомоги цивільному населенню. Також у той день в місті потрапили під обстріл та дістали поранень двоє норвезьких волонтерів-медиків Сандер Сьорсвен Трелвік і Сімон Йонсен.

Водночас у Сполучених Штатах радять українським військовим тягнути час, в очікуванні поставок нового озброєння. Крім того, існує імовірність, що ЗСУ доведеться відійти від Бахмута Донецької області, щоб накопичити ресурси для весняного контрнаступу.

Вас також можуть зацікавити новини: