Командир розвідгрупи ГУР "Саба" підтримав розширення мобілізації та нагадав про трагедію Бучі / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото УНІАН

Командир розвідгрупи ГУР з позивним "Саба" підтримав розширення мобілізації. Він акцентував: якщо керівництво України вирішило збільшити штат демобілізованих саме таким чином, то це рішення не можна піддавати сумнівам.

За словами військового, чоловік взагалі не може залишатися осторонь від війни, яка триває в Україні з 2014 року, та ігнорувати "жах", що стався з Ірпенем, Бучею, Бородянкою та іншими містами-жертвами військ Росії.

"Як людина може називати себе чоловіком і стояти осторонь цієї проблеми? Скільки ми вже достойних синів України поховали! А хтось сидить і вважає, що він отут буде корисніший. Є люди, у яких голова для цього створена, і вони на тих посадах вирішують. От моя думка: якщо керівництво  цієї країни вирішило, що потрібно розширити штат демобілізованих, то так і є. Хіба може бути по-іншому?", - акцентував він "Укрінформ". 

Відео дня

За словами "Саба", Україна має прямого ворога - Росію, тому обов'язок кожного чоловіка щось зробити для захисту власної жінки, дитини, мами. За його словами, завжди у житті людина може знайти собі виправдання, щоб не робити те, що насправді може. Однак в цьому випадку постає питання, заявляє командир: "Якщо ви не готові щось робити для її захисту (України - УНІАН), для захисту своїх жінок, дітей, матерів, то хто тоді ви?"

Він, як командир ГУР, має довіру до влади України та вважає, що кожний там займає своє місце, підкреслив "Саба". "Як я можу не довіряти людям, що вже так довго стримують російську агресію?", - заявив він.

Військовий вважає, що ті, хто поширює чутки про те, що Україна немає чим воювати, мають у житті зайвий час. Командир ГУР нагадав, що в Росії людей саджають за менші речі - за смішні висловлювання, вияв власної думки. 

"А в Україні вони собі сміють під час війни говорити щось?", - сказав "Саба". 

Водночас боєць ГУР різко висловився про потребу мобілізації жінок в армію. На його думку, це ніжні та тендітні істоти, яких не хочеться бачити на передовій. "Якщо це жінка в лікарні, в госпіталі, якщо це жінка в штабі, десь подалі від місця активних бойових дій, то так, це добре", - вказав він.

Найкращий вік "від 18" - генерал висловився про мобілізацію

На думку генерал-майора запасу Збройних сил України Сергія Кривоноса, призовний вік в Україні слід знизити до 18 років. Саме з цього віку і до 25 років - чоловіки найкращі воїни, вказав Кривонос. 

Він акцентував, що каже про це з власного 30-річного досвіду служби у складі ССО. За словами Кривоноса, слід реально дивитися на такі речі, як мобілізація, якщо українська нація дійсно хоче вижити на рівні держави.

Вас також можуть зацікавити новини: