Окупанти масово заселяються у будинки українців на Запоріжжі / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Російські загарбники зараз масово заселяються в будинки місцевих жителів на території окупованої частини Запорізької області.

Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Зокрема, за його словами, наймасовіше заселення російськими загарбниками відбувається на відрізку від Токмака (Молочанська) до Роботиного (Новопрокопівки). 

Відео дня

"Від Токмака до Роботиного ворог просто зайняв усі будинки, усі помешкання наших людей. Знаємо, що з минулого тижня ворог почав у самому Токмаку підселяти людей. Що це означає? Якщо хтось проживав у будинку або квартирі, то ворог саме до цих цивільних мешканців підселяє своїх військових. Для чого це робиться? Щоб прикриватися живим щитом. Що стосується обладнання вогневих позицій, то це є стандартна практика, на жаль. Люди для ворога нічого не вартують. Це, по суті, живий щит, яким намагаються прикриватися", – заявив Федоров.

Водночас, як зазначив мер Мелітополя, місцеві жителі виїжджають зі своїх будинків через таке "підселення", переселяються також на територію Запорізької області, але в інші населені пункти.

"Здебільшого вони обирають селища Веселе, Михайлівка або до Мелітополя виїжджають. Ми розуміємо, що чим ближче до лінії фронту, тим звірішіми стають ворожі війська і тим більше звірства вони проявляють", – додав мер.

Ситуація у Запорізькій області

Як повідомляв УНІАН, Федоров заявив, що, відчуваючи постійний натиск Збройних сил України, російська армія створює нові укріплення у тилу та навколо тимчасово окупованих населених пунктів Запорізької області.

Зокрема, на північ від Токмака з'явився новий укріпрайон з обох боків автодороги, яка веде до нещодавно звільненого ЗСУ Роботиного. Також на межі Донецької та Запорізької областей для побудови фортифікацій почали заганяти бетоновози.

Вас також можуть зацікавити новини: