На аеродромі ймовірно базувалися російські літаки Су-30 і не тільки / фото Міноборони РФ

Речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розказав, які саме російські літаки могли базуватися на аеродромі "Бельбек" в окупованому Криму, який атакували 31 січня.

"Ворожі літаки Су-27, МіГ-29, Су-30. Приблизно такі літаки (базувалися). Також була інформація про МіГ-31, але класифікації БМ, а не К. Це іншого призначення, він носій таких ракет як Р-37, які зокрема загрожують нашим літакам та гелікоптерам на південному напрямку", - заявив Ігнат в ефірі "Еспресо".

За його словами, аеродром активно використовується росіянами: "Це один із основних аеродоромів, які є на території півострова. Там близько п'яти летовищ, які ворог використовує з початку повномасштабног вторгнення".

Відео дня

Як додав Ігнат, поки про результати удару говорити зарано, оскільки треба дочекатись підтверджень щодо втрат ворога. 

"Є певна інформація. Будемо чекати супутникові знімки. Це будуть вже беззаперечні докази того, що та чи інша техніка виведена з ладу, скільки окупантів більше не повернуться до строю. І знищення інфраструктури - це також плюс. Це те, що зменшить спроможності Росії в акваторіях обох морів із завдання ударів по нашій державі", - сказав речник Повітряних сил.

Він також зазначив, що методично, регулярно завдавати ударів, зменшувати бойові спроможності РФ Україна наразі може, бо має "деякі інструменти". 

"Звичайно, треба більше. Треба більше і самих засобів ураження, і літаки хотілось би пошвидше отримати від наших партнерів для того, щоб збільшити спроможності у цьому напрямку", - сказав Ігнат.

Атака на аеродром "Бельбек" - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, 31 січня у тимчасово окупованому Криму в районі аеродрому "Бельбек" пролунала серія вибухів. Мінборони РФ заявило про збиття 20 "українських" ракет.

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук заявив про успішні результати атаки української авіації на військовий аеродром "Бельбек", але інформація поки без деталей.

Пізніше з'явилася інформація, що 31 січня ракета влучила по пункту зв'язку окупантів на аеродромі "Бельбек".

Вас також можуть зацікавити новини: