У росіян не вистачає кадрів для відновлення танків / фото Міноборони РФ

Сучасне російське танкобудування зараз вперлося не тільки у деградацію галузі, а й кадрового потенціалу.

Про це розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, зазначивши, що проблеми компенсації втрат танків у росіян також пов'язані і з відсутністю кваліфікованих кадрів і розширенням ліній.

"Навіть відновити після зберігання танк Т-80 і Т-62 - це дві великі різниці та абсолютно різний рівень знань, які слід відточувати не протягом декількох тижнів, а місяців, часом навіть років. І кваліфікованого персоналу на Т-72, Т-80, Т-90 - не вистачає. Брак кваліфікованих кадрів, у тому числі, змушує Росію знімати з консервації більше Т-62 і навіть Т-54/55, оскільки для робіт над ними потрібно менше знань, навичок, та й сам процес відновлення танків з примітивною механікою більш швидкий", - зазначив експерт.

Крім того, як додав Коваленко, Росія не змогла збільшити лінії виробництва танків, а отже нарощувати "випуск" РФ може тільки шляхом знімання зі зберігання ще більш примітивної продукції.

Росія "воскрешає" старі танки 

Як писав УНІАН, Росія вимушено стягує на війну в Україну старі танки Т-54 І Т-55 через брак техніки і великих втрат.

Військовий експерт Олег Жданов допустив, що старі танки Т-54/55  росіяни в тому числі зможуть використовувати для створення укріпрайонів на фронті.