У Білорусі почалися військові навчання "зі звільнення захоплених територій" / фото t.me/modmilby

В Республіці Білорусь почалися навчання "зі звільнення захоплених територій". Армія РБ повинна відпрацювати нібито деокупацію регіонів, авіаційну підтримку війська, боротьбу з ДРГ і забезпечення дотримання режиму воєнного стану.

Про старт навчань повідомила прес-служба Міністерства оборони Білорусі в офіційному Telegram-каналі.

"8 вересня відповідно до плану підготовки Збройних сил під керівництвом начальника Генерального штабу Збройних сил — першого заступника Міністра оборони почалися командно-штабні навчання Збройних сил Республіки Білорусь. Вони триватимуть до 14 вересня", — сказано в повідомленні.

Відео дня

Навчання пройдуть на території полігону "Брестський" і ділянках Мінської і Вітебської областей. Основне завдання в рамках тренувань — імітація "ведення бойових (спеціальних) дій зі звільнення території, тимчасово захопленої противником".

Армія РБ повинна відпрацювати і інші питання. Список включає відновлення контролю над державним кордоном в зонах відповідальності угруповань, авіаційна підтримка військ, забезпечення режиму воєнного стану і боротьбу з диверсійно-розвідувальними групами противника і незаконними збройними формуваннями.

Нагадаємо, 1 вересня в Генштабі ЗСУ попереджали про спільні навчання Білорусі, Росії та країн ОДКБ на кордоні з Україною. За словами заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексія Громова, під "захопленими територіями" можуть матися на увазі три області нашої держави. Це Волинська, Рівненська та Житомирська.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: