ЗСУ сможуть встановити вогневий контроль над Кримом / фото 14 ОМБр Романа Великого

Президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна з часом матиме вогневий контроль над окупованим Кримом. Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський в ефірі телемарафону пояснив, як це можуть зробити ЗСУ.

"Вогневий контроль тут скоріше не те що дослівно термін, який передбачає, що у нас є можливості знищувати все, що рухається на окремо взятій території. Але, якщо говорити, використовуючи цей термін дотично до нашої ситуації, то чим більше у нас буде можливості знищувати якісь важливі об'єкти на території тимчасово окупованого Криму, навіть не зачіпаючи Кримський міст, то це вже можна буде говорити про процес становлення вогневого контролю", - пояснив Киричевський.

За його словами, у Криму є цілі, які "просять бавовни". До них входять не тільки засоби протиповітряної оборони, а й аеродроми морської авіації. На думку експерта, поки "морська авіація Чорноморського флоту, тобто винищувачі, літаки ударні, протикорабельні ракети, патрульні літаки" базуватимуться на захопленому півострові, повної свободи і безпеки судноплавства у Чорному морі не буде.

"Присутність росіян у тимчасово окупованому Криму залишатиметься загрозою для усього цивілізованого світу. Ну, і коли трапиться така ситуація, бо в нас вже з'явились далекобійні ракети власного виробництва, тоді можна буде говорити про те, що ми на шляху повного встановлення вогневого контролю. В один день, навіть якщо на це підуть місяці, наші війська вийдуть на Перекоп і зможуть за допомогою "Хаймарсів" та інших систем буквально стріляти по всьому що рухається у російських окупантів у Криму, тоді можна буде говорити про те, що у нас там повний вогневий контроль", - підсумував Киричевський.

Війна в Україні - ситуація у Криму

ЗСУ та спецпризначенці регулярно проводять успішні спецоперації у Криму та завдають ударів по цілях на півострові. 

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що тимчасово окупований Крим поступово береться під вогневий контроль з боку України.

Керівник безпекових програм центру глобалістики "Стратегія XXI" Павло Лакійчук заявляв, що Крим став дуже незручним хабом для окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: