Коректувальник вогню по Маріуполю Кірсанов вийшов на волю за "законом Савченко" у 2015 році / фото novosti.dn.ua

У Маріуполі вбито Валерія Кірсанова, який корегував російські "Гради" на мікрорайон "Східний" у 2015 році.

Про це у своєму Telegram повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"В Маріуполі від обстрілів російської армії, від російських снарядів загинув Валерій Кірсанов. Та сама мразота, що в 2015 році навела російські "Гради" на мікрорайон "Східний". Який фактично уникнув покарання через "правку Савченко". Яка хороша новина і дуже показова для всіх зрадників. Відплата чекає на кожного. Без варіантів", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, 24 січня 2015 року внаслідок артилерійського обстрілу російськими військовими мікрорайону "Східний" у Маріуполі загинула 31 особа, понад 100 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Крім того, значних руйнувань зазнала інфраструктура мікрорайону - було пошкоджено 55 багатоповерхових будинків (у 11 із них було пряме влучення ракет), а також приватні будинки, дитсадки та школи.

25 січня СБУ затримала колишнього співробітника правоохоронних органів Кірсанова, який корегував вогонь з "Градів" по Маріуполю.

У червні 2019 року суд визнав жителя Маріуполя Кірсанова винним у коригуванні обстрілу мікрорайону "Східний" та засудив його до 9 років позбавлення волі.

15 серпня 2019 року Кірсанов вийшов на свободу за "законом Савченко", названий іменем його ініціаторки, позафракційної нардепки Надії Савченко.

Довідка УНІАН. 26 листопада 2015 року Верховна Рада проголосувала за "закон Савченко", згідно з яким один день перебування в СІЗО зараховують за два дні позбавлення волі в разі ухвалення в′язню обвинувального вироку. Співавторкою законопроєкту була народна депутатка Надія Савченко, яка на той момент перебувала під арештом у Росії. 18 травня 2017 року Верховна Рада скасувала цю норму.

Вас також можуть зацікавити новини: