Росіяни використовують С-300 для наземних атак / фото Генеральний штаб ЗСУ

Окупанти в Україні використовують зенітно-ракетні комплекси С-300, які використовують для протиповітряної оборони, для ударів по наземних цілях. При цьому росіяни не можуть себе захистити від атак української авіації та ракет.

Про це повідомляю аналітики Інституту з вивчення війни.

На думку аналітиків, таке використання зенітних ракет неефективне, тому що ці ракети несуть невелике бойове навантаження і призначені для ураження літаків.

Відео дня

"Інформація про використання Росією ракет С-300 для атак також примітна на тлі повідомлень і вказівок на те, що росіяни відчувають труднощі із захистом від українських пілотованих повітряних операцій і ракетних ударів на південному напрямку", – йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим в ISW вважають, що використання ракет С-300 для обстрілів наземних об'єктів свідчить про те, що у Москви закінчуються ракети класу "земля-земля", або деталі для систем наведення ракет "повітря-повітря".

Як раніше повідомляв УНІАН, з району Нової Каховки рашисти здійснили масований ракетний удар з використанням зенітно-ракетних систем з-300. Розривними снарядами посиленого осколкового ураження був обстріляний Березнеговатский район Миколаєва, де вражені об'єкти залізничної інфраструктури. 

Вас також можуть зацікавити новини: