Гармаш заявив, що делегації РФ байдужа доля співгромадян / REUTERS

Російська делегація на переговорах ТКГ, на відміну від українців, ніколи не піднімає питання про звільнення або обмін своїх громадян.

Про це заявив учасник переговорної групи, член ТКГ Сергій Гармаш в ефірі каналу "Україна 24".

"Мені доводиться спілкуватися з родичами наших полонених. Звичайно, це дуже важко, я б сам хотів що завгодно зробити, щоб повернути людей і не відчувати болю, який виходить від їхніх рідних. Але тут нічого не поробиш. Росія, на жаль, ставиться до своїх людей, які у нас утримуються в місцях обмеження свободи, як до товару. І поки у неї не з'явився якийсь цікавий об'єкт для обміну, вона просто не йде на обмін", - розповів він.

Відео дня

Він зазначив, що "така, на жаль, цинічність російської політики, і тут важко щось зробити".

Читайте такожПеренесення переговорів ТКГ з Мінська. Теорія і практика спірних питань

"Кожен день я читаю в новинах, що СБУ затримала якогось агента ФСБ або ще когось - тоді у мене виникає надія, що серед цих людей все-таки знайдеться хтось, хто дійсно дорогий Путіну, Росії як агент, як носій інформації, і вона тоді захоче когось поміняти. Поки що, ймовірно, немає у нас такого об'єкта для обміну. А говорити про якісь людські мотиви для обміну з тією стороною, на жаль, не представляється можливим. На відміну від нас вони (росіяни – ред.) не ставлять на ТКГ питання про звільнення або обмін своїх людей. Це незрозуміло нам, але це факт", - заявив Гармаш.

Вас також можуть зацікавити інші новини: