/ facebook.com_GeneralStaff.ua

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про визнання інституту військового духовенства Російської православної церкви у складі збройних сил Російської Федерації та інших воєнізованих формувань міжнародною злочинною організацією (№9104).

Текст проекту постанови авторства групи депутатів опубліковано на сайті парламенту. Проектом постанови пропонується визнати інститут військового духовенства РПЦ у складі збройних сил РФ та інших воєнізованих формувань міжнародною злочинною організацією.

ВР також звертається до урядів і парламентів держав світу з тим, аби визнати інститут військового духовенства РПЦ у складі ЗС РФ та інших воєнізованих формувань міжнародною злочинною організацією, виходячи із протиправного характеру діяльності його представників на території України.

Відео дня

Крім того, передбачається рекомендувати Офісу генерального прокурора, Службі безпеки України та Міністерству внутрішніх справ України забезпечити фіксацію всіх фактів вчинення злочинів на території України представниками військового духовенства РПЦ у складі армії РФ та забезпечити досудове розслідування кримінальних правопорушень щодо осіб, підозрюваних у їх вчиненні на території України, з метою його якісного і оперативного здійснення та передачі відповідних матеріалів в установленому законом порядку до суду.

Також передбачається запропонувати Офісу генпрокурора активізувати співпрацю з Міжнародним кримінальним судом щодо розслідування та притягнення до міжнародної кримінальної відповідальності за вчинення воєнних злочинів, злочинів проти людяності та злочинів геноциду військового духовенства РПЦ у складі збройних сил Росії та інших воєнізованих формувань.

Вас також можуть зацікавити новини: