У Гостомелі намагався висадитися російський десант / скріншот

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат оцінив, чи може Росія вдатися до повторення "десантної операції", як під час початку повномасштабного вторгнення було, наприклад, у Гостомелі.

В ефірі національного телемарафону він відповів на запитання ведучого, чи може РФ спробувати під час так званих теперішніх навчань у Білорусі спробувати висадити десант на околицях або всередині Києва.

За його словами, ситуація наразі відрізняється від тієї, що була 24 лютого 2022-го року, коли окупанти здійснили зухвалий несподіваний напад на околиці Києва. Наразі сили оборони готові гідно зустріти ворога.

"На нинішній день це взагалі нереалістичний сценарій... Чи очікували ми тоді такого зухвалого ходу від Росії... Не лише Гостомель, але й інші аеродроми окупанти мали на меті захопити... Тоді не вдалося окупантам це зробити, не вдасться й зараз. Тому що пролетіти просто так до столиці й висадити десант з Іл-76 не вдасться жодним чином. Думаю, що і до кордону не вдасться долетіти", - наголосив Ігнат.

Бої за "Гостомель"

24 лютого 2022 року українські захисники знищили російський десант, який намагався захопити аеродром "Гостомель". Тоді десятки вертольотів Ка-52 і Мі-8 Російської Федерації висадили десант на аеродромі. Вівся бій.

Президент Зеленський повідомляв, що ворожий десант у Гостомелі блокували. Війська отримали наказ на знищення. Згодом повідомлялося, що росіяни взяли аеропорт, але ЗСУ відбили атаку десанту противника.

У цих боях російські нападники майже повністю знищили найбільший у світі АН-225 "Мрія", що стояв в ангарі. Бої за аеродром "Гостомель" точилися до 27 лютого.

Вас також можуть зацікавити новини: