Нічна атака РФ по Україні: експерт пояснив ірраціональне велике число Ту-95 в повітрі / фото Міністерство оборони РФ

Під час нічного обстрілу України російські окупанти підняли в повітря шість літаків Ту-95 і здійснили стільки ж пусків ракет, що було ірраціональним, наголошує військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За словами експерта, для такої атаки росіяни могли використовувати лише один такий стратегічний бомбардувальник-ракетоносець.

"Я оцінював майбутній удар в мінімум 12 ракет, а тут – 6... Який сенс піднімати в повітря 6 літаків, якщо пуск 6 ракет може, згідно з характеристиками, здавалося б, здійснити і всього один Ту-95. Ну або два... Ну ладно, три, але 6...", - пише Коваленко.

Відео дня

Експерт акцентує, що частково це може бути пов'язано зі зносом літаків, але "не настільки".

"Останнім часом російські окупанти здійснюють занадто багато якихось ірраціональних дій, навіть за їхніми мірками. Оцінювати їх складно, але той факт, що такі ірраціональні дії не на користь російських окупаційних військ в тому чи іншому сенсі, не може не радувати", – додає Коваленко.

Атака по Україні в ніч на 4 червня - що повідомлялося

Близько 01:30 4 червня в більшій частині областей України пролунала тривога. Про підвищену загрозу атаки з повітря попередила влада столиці. Повідомлялося про зліт шести російських Ту-95. 

Незабаром стало відомо про роботу ППО на підступах до столиці. Всі повітряні цілі ворога були знищені.

У Повітряних силах заявили, що з 01:00 по 04:00 ворог випустив з Брянської області п'ять іранських ударних БПЛА Shahed-136/131. Також з району Каспію з шести стратегічних бомбардувальників ТУ-95мс було випущено шість крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555.

Вас також можуть зацікавити новини: