ЗСУ "приземлили" два російські вертольоти Ка-52 вранці 17 серпня / фото Міноборони РФ

Ситуація на фронті в Україні настільки підтискає, що російські війська повертаються до давно випробуваних "грабель" - використання ударних вертольотів Ка-52 як заміну дефіцитної артилерії.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, коментуючи збиття двох вертольотів вранці 17 серпня: "Один знищений у районі Бахмута, другий догорає у районі Роботино. І цей падіж півнів про щось та й говорить".

"Зараз Ка-52 знову стали використовувати як заміну дефіцитної артилерії... У червні, коли почався наш наступ, росіяни спробували його зупинити, сконцентрувавши максимум вогневого потенціалу, і тоді у них у "вічний заглот" відлетіло 10 пташок. Зазнавши втрат машин довготривалого виробничого циклу в $150 мільйонів, від цієї ідеї відмовилися, - зазначив експерт. - Але, мабуть ситуація на фронті настільки підтискає, що російські окупаційні війська повертаються до давно випробуваних грабель".

Відео дня

За словами Коваленка, у Ка-52 на озброєнні непогані ПТРК "Вихор", здатні у денний час доби уражати цілі на відстані до 10 км, а у нічний - до 6 км.

Втрати Росії в Україні - дані Генштабу ЗСУ

Як писав УНІАН, спільні бойові втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року орієнтовно складають 256050 чоловік особового складу. За минулу добу ЗСУ знищили ще 480 російських окупантів.

Крім того, РФ втратила на полі бою не менше: 5169 артилерійських систем, 4329 танків, 486 засобів ППО, 315 літаків і 314 вертольотів.

Вас також можуть зацікавити новини: