Україна обов'язково стане членом НАТО, впевнений публіцист / фото ua.depositphotos.com

Україна стане де-юре членом НАТО на наступний день після перемоги у війні, де-факто Україна вже сьогодні член Альянсу.

Таку заяву зробив політолог і публіцист Андрій Піонтковський, в інтерв'ю УНІАН, зазначивши, що Україну приймуть не тому, що вирішать убезпечити її, а тому, що без української переможної армії неможлива ніяка безпека Європи в майбутньому.

"НАТО було створено 75 років тому для відбиття агресії східних орд на Західну Європу. За ці 75 років єдиний, хто виконує цю функцію - українська армія. І це в Європі прекрасно розуміють. Проблема членства України в НАТО за місяці війни набула зовсім іншого характеру. Якщо раніше це проблема була якогось жесту уваги до України, забезпечення її безпеки, то зараз всі розуміють, що проблема обернулася на 180 градусів", - заявив Піонтковський.

При цьому експерт додав, що особисто він найменше б зараз турбувався саме про це питання: "Зараз питання ключове - чи буде під час цього весняного контрнаступу знищення Кримського мосту. Це прирікає на евакуацію всі збройні сили Росії у Криму. А це вже такий тригер, який викличе кардинальні політичні зміни всередині путінського бункера".

Членство України в НАТО - актуальне 

Як писав УНІАН, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту в Києві заявив, що всі союзники по НАТО досягли консенсусу у тому, що Україна повинна вступити в Альянс.

При цьому Польща, Чехія і Словаччина окремо виступили зі спільною заявою, що Україна повинна отримати гарантії безпеки від НАТО ще до її вступу в Альянс.

А в США зазначили, що підтримують вступ України до НАТО, однак за однієї умови - що війна Росії проти України закінчиться. .