Олена Риж (Іваненко) поділилася думкою щодо мобілізації жінок в Україні / колаж зі скріншоту й фото УНІАН

Триває мобілізація 2024 в Україні, і стрілець-санітарка зі штурмової роти 47 окремої механізованої бригади "Маґура" Збройних сил України Олена Риж (Іваненко) вважає, що жінкам потрібно дати більше можливостей приносити користь.

Захисниця України під час спілкування з проектом "Ремовська Інтерв’ю" поділилася думкою, що зараз не варто мобілізовувати жінок, повідомляє "Суспільне". "Зараз хтось закине мені, мовляв, як чоловік - то мобілізація, а як жінка - то ні. У мене сестра шестеро дітей має. Яка мобілізація? І таких багато. Я не бачу зараз потреби саме в мобілізації жінок", - сказала вона.

Співбесідниця запропонувала дати жінкам більше можливостей і подивитися, до чого це приведе. Риж впевнена, що після цього "поповняться ряди в ТЦК (Територіальний центр комплектування та соцпідтримки, - Ред.)".

Відео дня

"...Скажу більше - багато жінок повернеться в Україну. Мені так багато дівчат пишуть про те, що, мовляв, Олено, хочу повернутися, вже не можу тут знаходитись, хочу допомагати. Тому зробімо більше можливостей, щоб жінка могла добровільно прийти на службу. І побачимо, до чого це приведе", - заявила боєць.

Важливі новини - мобілізація триває, і це варто знати зараз

Нагадаємо, наприкінці минулого року президент Володимир Зеленський стверджував, що навіть якщо Верховна Рада ухвалить закон, в якому буде прописана мобілізація жінок, то він його не підпише.

Варто зазначити, що військові попросили в Україні додатково мобілізувати ще до 500 тисяч громадян, і влада працює над проектом закону, в якому йдеться про посилення мобілізаційних заходів.

Пізніше Герой України, воїн "Азову" Лев Пашко говорив, що мобілізувати потрібно людей з 18 років. Зараз в Україні мобілізації підлягають громадяни, яким вже є 27.

Вас також можуть зацікавити новини: