Днями дрони атакували Псков / фото з соцмереж

Росіяни стягнули більшість систем ППО на лінію фронту, що створює унікальну можливість для прокладання маршрутів в РФ для наших дронів.

"На мою думку, дрони до Пскова залітали не через територію Білорусі, а обійшли ламаним маршрутом, такою собі змійкою, і це були саме дрони-камікадзе. На території Білорусі є дуже багато білоруської ППО, яка об'єднана в єдину систему так званої союзної держави. Відповідно, не можна вважати, що територія Білорусі, там де могли літати наші дрони, для російських зенітників суцільна біла пляма. До того ж більшість систем ППО росіяни стягнули, щоб прикривати свої війська поблизу лінії фронту", - заявив військовий експерт Defence Express Іван Киричевський в ефірі "Еспресо".

За його словами, західні ЗМІ з посиланням на військових ЗСУ писали, що загарбники для перестраховки створили завісу електронних завад протяжністю у 60 км, щоб глушити безпілотники.

Відео дня

"Але як мінімум 30-40% дронів пролітають цю зону і знаходять свою ціль. Цілком можливо, що для атаки на Псков були використані ще невідомі нам дрони-камікадзе, які мають потужну вибухову частину від 50 кг і більше. Порівняно з "бобром", який літав на Москву, це має бути ще більш удосконалений та потужний дрон. Могли навіть бути використані певні стелс-технології з відповідною фарбою, геометрією корпусу, які дозволяють дрону не бути поміченим на радіолокаторах", - зазначив Киричевський.

На думку експерта, БПЛА, які летіли на Псков, російська ППО на радіолокаторах не побачила, тому і вдалося накрити такий важливий стратегічний об'єкт.

Атака дронів на Псков - що відомо

Як раніше повідомляв УНІАН, днями у районі Псковського аеродрому прогриміли вибухи. Пізніше у ГУР уточнили, що було повністю знищено чотири транспортні літаки Іл-76, і ще кілька одиниць отримали пошкодження.

За словами аналітиків ISW, це вдалось тому, що Росія зосередила свою ППО на прикритті Москви.

Згодом у мережі з’явилися перші супутникові знімки після атаки українських безпілотників на аеродром біля Пскова.

Вас також можуть зацікавити новини: