Експерт зазначив, що опрація РДК - це символічні дії  / фото УНІАН (Андрій Марієнко)

Колишній командир взводу батальйону "Айдар" та ветеран російсько-української війни Євген Дикий розповів, навіщо потрібна операція легіону "Свобода Росії" у Курській області Російської Федерації.

"Це поки те, що називається "потурбувати" росіян, якісь ще їхні сили відтягнути туди на кордон замість того, щоб вони воювали проти нас на фронті. А їм доводиться в результаті тримати там якісь сили. Добре, що розширюється географія. В Курській області ще раніше не двіжували. Тепер вже й Курщина додалась", - розповів експерт в ефірі телеканалу "Київ24.News".

Водночас, на його думку, це більше демонстративні символічні дії, які обмежуються двома аспектами.

"По-перше, наші західні союзники категорично не дозволяють використовувати будь-яку надану ними зброю на території Росії. По-друге, так само наші західні союзники категорично проти того, щоб Збройні сили України заходили на територію Російської Федерації", - зазначив Дикий.

Операція в Курській області РФ - головні новини

Легіон "Свобода Росії", Російський добровольчий корпус і Сибірський батальйон зайшли до Курської та Бєлгородської областей РФ у рамках спільної операції. Відомо, що у Тьоткіно Курської області зараз триває стрілецький бій.

Перед цим у небі над Курськом працювала ППО. У свою чергу губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков повідомив про безпілотник, який скинув на Бєлгородський район чотири вибухові пристрої.

Вас також можуть зацікавити новини: