Боєць ЗСУ розповів про болючий булінг, з яким зіткнувся в армії через "не ту" орієнтацію / фото ТСН

Український стрілець-зенітник Павло Легойда - відкритий представник ЛГБТ спільноти, який публічно не приховує свою орієнтацію та має партнера. Однак його шлях як військового виявився непростим через булінг.

Не всі в армії України проявляють толерантність до людей нетрадиційної орієнтації. Павло відчув це на власній шкурі, коли його в наряді ледь не зарізав інший артилерист, вихваляючись, що сам прийшов з "передка". Про це військовий розповів ведучій ТСН Наталії Островській.

За словами Павла, тоді його задача полягала в тому, щоб охороняти вхід на завод. "Сиджу, щось в телефоні клацаю - до мене підходить якийсь чувак... Каже: "Це ти той хлопчик?"", - пригадує Павло.

Відео дня

Після неприємних образ агресивно налаштований військовий уточнив, що йому про смаки Павла "казали". Потім почали лунати погрози: "Ти знаєш, хто я такий?.. Я з артилерії теж, я з передка вернувся".

Гостроти ситуації додавало те, що під час погроз військовий направляв на Павла шампур до шашликів

"А я сиджу і думаю: "Боже, що робити"... Я розумію, що мене вже "труханити" починає, стрьомно", - розповів зенітник.

За його словами, тоді військовий на додачу зізнався, що до служби в армії вбив вітчима. Тоді Павлу здалося, що на цьому "все": він почав подумки молитися, у голові попрощався зі своїми близькими. 

Зенітник каже, що у тій ситуації опинився беззахисним, оскільки залишив свій автомат у кінці коридору, а оборонятися кулаками не вмів. Тоді йому довелося діяти проти агресора максимально обережно, підсумував Легойда.

Хто такий Павло Легойда

Павлу Легойді 22 роки, наразі він воює з окупантами у складі 112 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. Велика війна застала хлопця під час строкової військової служби. Військовий має нетрадиційну орієнтацію та стверджує, що подекуди йому доводиться захищати себе не лише від окупантів, але і від нерозуміння суспільства. Павло має офіційного статевого партнера та чекає нагоди, коли в Україні легалізують одностатеві шлюби. 

Україну захищають близько 50 тисяч ЛГБТ-представників

Наразі немає точної статистики, скільки хлопців та дівчат нетрадиційної орієнтації боронять Україну у складі ЗСУ. Однак у 2023 році група LGBT Military стверджувала, що з окупантами воюють близько 50 тисяч ЛГБТ-представників.

Зі свого боку видання Teleghraph наводило кілька особистих історій про службу в армії ЛГБТ-солдатів. 

Вас також можуть зацікавити новини: