В ОРДЛО намагаються втягнути неповнолітніх у війну / фото REUTERS

За даними спільної Моніторингової місії з прав людини, з 2014 року внаслідок збройної агресії Російської Федерації на Донбасі загинули 147 дітей, ще 392 дістали поранення.

Як повідомляє прес-служба Донецької обласної прокуратури, про це сьогодні сказав в.о. обов’язки керівника обласної прокуратури Євген Білоусов під час круглого столу на тему порушень норм міжнародного гуманітарного права в умовах збройного конфлікту і у тому числі - порушень прав дітей на територіях, тимчасово окупованих НЗФ РФ.

Читайте такожУ травні через обстріли на Донбасі було поранено більше дітей, ніж загалом з початку року - ЮНІСЕФ

Відео дня

«Майже щодня ми отримуємо сумну статистику щодо збільшення фактів порушення прав дітей на окупованих територіях. Однак ще однією проблемою є втягування неповнолітніх до воєнного конфлікту, зокрема створення для них так званих «військово-патріотичних клубів». На підставі інформації, яку отримали від громадських організацій, прокуратурою зареєстровано декілька кримінальних проваджень» - зазначив Білоусов.

Учасники круглого столу обмінялись напрацюваннями на шляху до виявлення та документування подібних злочинів, а також узгодили подальші кроки задля досягнення кінцевої мети - притягнення до кримінальної відповідальності усіх, хто заради своїх особистих та політичних амбіцій втягують дітей у воєнний конфлікт.

Вас також можуть зацікавити новини: