Путін може звузити військові цілі в Україні через провал його армії / фото УНІАН (Олександр Синиця)

Російський диктатор Володимир Путін не очікував такого провалу своєї армії в Україні після повномасштабного вторгнення. Можливо, саме через це очільник Кремля захоче скоротити цілі своєї "спецоперації".

Про це на щорічному форумі національної оборони імені Рейгана заявила  директор Національної розвідки США Авріл Хейнс, пише Reuters.

Вона підкреслила, що армія РФ уже відчуває нестачу боєприпасів, обладнання та іншого матеріально-технічного забезпечення. Схоже, що окупанти не здатні наразі настільки швидко виробляти те, що витрачають на фронті. Тому шукають шляхи постачання боєприпасів з інших країн. Зокрема, в США "помітили певний рух" домовленостей щодо озброєння для армії РФ з Північної Кореї. Також Росія продовжує просити допомогу в Ірана.

Відео дня

На думку Хейнс, Путін був здивований тим, що війська РФ не досягли більшого. 

"Я дійсно думаю, що він (Путін - ред.) стає більш поінформованим про виклики, з якими стикаються військові в РФ. Але нам досі не ясно, чи має він на цьому етапі повну картину того, наскільки вони небезпечні", – зазначили в розвідці США.

Хейнс зазначила, що політичні цілі Путіна в Україні, здається, не змінилися. Водночас аналітики американської розвідки вважають, що російський диктатор, можливо, захоче тимчасово скоротити військові цілі "спецоперації" з надією, що "зможе повернутися до цього питання пізніше".

Війна в Україні: прогнози експертів

Як писав УНІАН, розвідка США також очікує, що зниження темпів бойових дій в Україні збережеться в найближчі кілька місяців, і не бачить ознак ослаблення волі України до опору, попри атаки на її енергосистему та іншу критично важливу інфраструктуру. 

Як раніше писало видання The New York Times, зима в Україні призведе до уповільнення наступу з обох сторін. І цього, безумовно, дуже хотіли б в Росії. Аналітики вважають, що війна перейде в нову фазу. За словами офіційних осіб США, Росія, найімовірніше, посилить свої атаки на інфраструктуру, щоб залякати українців. Натомість Україна може розгорнути приховану кампанію, покликану показати, що вона може завдати удару у відповідь навіть на території РФ.

За словами військового експерта Романа Світана, ЗСУ вже прийшли в рух. Незабаром може статися прорив відразу на декількох напрямках.

Вас також можуть зацікавити новини: