Через Володимира Путіна світу загрожує Третя світова війна, вважає полковник / скріншот

Полковник запасу Олег Жданов вважає, що є незначна імовірність того, що війна України з Росією переросте у Третю світову.

Президент РФ Володимир Путін хоче, щоб географія війни була розширена до світового рівня, розповів військовий експерт в ефірі свого каналу в YouTube.

"…Так, вона поки незначна на сьогодні, але така ймовірність про розширення географії та переростання війни (в Україні - Ред.) у світову - цілком допустима. Я вже неодноразово говорив, що це - мрія Путіна. Він хоче розширити географію війни до світового рівня…", - зазначив співбесідник.

Відео дня

За словами полковника, російський лідер хоче втягнути у протистояння НАТО, а після цього війна автоматично стане світовою.

На думку експерта, як тільки  буде перший акт агресії Альянсу проти Росії, президент запропонує досягати домовленостей.

"…Як тільки він досягне провокації від НАТО в плані першого акту агресії проти РФ, Путін скаже: "Ви - агресори. Нумо домовлятися". Практично, як в тому анекдоті - оголосити війну і здатися в полон…", - заявив Жданов.

Нагадаємо, РФ розпочала повномасштабну війну з Україною рано вранці 24 лютого. На українській землі вже ліквідували понад 30 тисяч окупантів. 

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон попередив, що Володимир Путін спробує розширити конфлікт.

Вас також можуть зацікавити новини: