Україна може завдати РФ політичної поразки, вважає експерт / фото flickr.com/bwjones

Якщо українські війська почнуть наступати на узбережжя Азовського моря, позбавлять РФ пробитого з Криму сухопутного коридору, Північно-Кримського каналу і звільнять Запорізьку атомну електростанцію, то російській стороні буде завдано політичної поразки.

Для політичної верхівки РФ далі війна Росії та України буде безглузда, розповів військовий експерт-полковник запасу Збройних сил України Олег Жданов. Експерта запитали, який напрямок для наступу він би обрав у нинішній ситуації, і він сказав, що перспективним для руху вперед є, в тому числі, Азов.

"...До того ж у будь-якому місці треба розсікати на дві частини угруповання російських військ і виходити на узбережжя Азовського моря... це позбавляє Росію досягнень цієї військової кампанії - сухопутний коридор мінус, Запорізька атомна і Північно-Кримський канал... політично Росія просто програє цю війну, далі війна безглузда саме для політичної верхівки Росії...", - вважає офіцер запасу.

Війна Росія - Україна: що треба знати

24 січня президент Володимир Зеленський заявив, що РФ готується до реваншу і накопичує сили. За його словами, очевидно, що загарбники мають програти.

Раніше представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький поділився, що на весну і початок літа заплановано великий новий ворожий наступ.

Після цього Олег Жданов сказав, що українцям найближчим часом не варто чекати нового просування ЗСУ вперед, оскільки спочатку нашим захисникам необхідно провести оборонну операцію.

Вас також можуть зацікавити новини: