ЗСУ потрібно підготуватися з оборони / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Військовий експерт Олег Жданов закликав українців не чекати найближчим часом нового контрнаступу ЗСУ з поверненням територій.

У своєму новому відео він пояснив, що для початку українським захисникам потрібно провести оборонну операцію, а вже після вони зможуть піти в контрнаступ.

"Зупиніться, як казав Янукович. Дай Бог, щоб ці 320 танків допомогли нам в оборонній операції. Зараз терміни зсуваються і швидше за все масований наступ може початися вже навесні. Навряд чи Росія буде готова... Зараз вони атакують, але нарощування темпів йде дуже повільно", - зазначив експерт.

Відео дня

За словами Жданова, останнім часом росіяни навіть дещо зменшили темп. Він нагадав, що в ISW заявляли про продовження цієї наступальної операції до шести місяців.

"Тому дай Бог, щоб ці танки прийшли вчасно, а не прийшли, як сказав в одному зі своїх інтерв'ю Володимир Зеленський, в серпні, коли вони вже нічим не допоможуть. Це буде вже дуже пізно. Наше головне завдання зараз провести оборонну операцію, завдати максимальних втрат російським військам. Якщо ми це завдання виконаємо, тоді ми з вами почнемо говорити про контрнаступ і тоді будемо гадати напрямок, а в Генеральному штабі вирахують, визначаться і будуть чекати слушного моменту", - пояснив експерт.

Він додав, що половина з партії танків - це бронетехніка радянського зразка, в основному, модернізовані в різних версіях Т-72. На думку Жданова, вони можуть прийти вже в лютому, так як під ці танки не потрібно навчати екіпажі.

фрейм

Контрнаступ ВСУ

Член-кореспондент британського Королівського інституту оборонних і досліджень безпеки (RUSI) Олександр Данилюк вважавши, що Росія збирається піти в новий великий наступ на Україну в лютому. Можливо, це станеться вже наступного тижня.

На думку Інституту вивчення війни, ВСУ відновили контрнаступ під Кремінною і в Запорізькій області.

Раніше повідомлялося, що чиновники США закликали Україну поки утриматися від початку масштабного наступу і дочекатися поставки нової техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: