Яка ситуація в Києві сьогодні? / фото Олександр Синиця

Попри те, що українські військові прогнали окупантів з Київської області, загроза ракетних ударів досі зберігається. РФ все ще може атакувати Київ та регіон.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, яка ситуація сьогодні, 14 травня, в Києві та області:

21:21 У Києві зупинили нетверезого водія трамвая. Чоловік відмовився проходити перевірку на стан сп'яніння за свідків.

Відео дня
Війна в Україні 2022: що відбувається у Києві та області 14 травня

20:15 NYT опублікував відеоматеріал про наслідки російських нападів на українські медустанови.

19:40 Війна залишила без роботи майже 5 млн українців – ООН. Серед біженців приблизно 2,75 млн – працездатного віку. З них 43,5%, або 1,2 млн людей, раніше працювали, а тепер звільнилися або втратили робоче місце", – підрахували аналітики.

18:31 Буча повертається до мирного життя.

Війна в Україні 2022: що відбувається у Києві та області 14 травня

16:21 Увага! У Києві та Київській області комендантська година від завтра, 15 травня, триватиме щоночі із 23:00 до 05:00 З понеділка, 16 травня, громадський транспорт столиці працюватиме довше: метрополітен – із 06:00 до 22:00,наземний громадський транспорт – із 06:00 до 22:30.

15:07 Від 16 травня в Києві відновлюють електронну оплату за проїзд у комунальному громадському транспорті. Як в метро, так і в наземному транспорті. Ми повинні відновлювати повноцінну роботу громадського транспорту, який працював в обмеженому режимі та був ці місяці безкоштовним. Потрібно платити зарплати транспортникам, забезпечувати підприємства пальним, матеріалами, електроенергією. Це великі кошти. Сплачувати за проїзд пасажири зможуть транспортними картками, через платіжні додатки та мобільний додаток "Київ цифровий".

13:49 Рятувальники КАРС демонтували аварійні фасади будинку в Дарницькому районі по вулиці О.Кошиця, які раніше зазнали обстрілів.

12:51 Укрзалізниця та Київпастранс погодили графіки Кільцевої електрички та троєщинського швидкісного трамваю №5. З 16 травня кількість трамваїв на маршруті зросте до 5, отже, пересадка у напрямку Троєщини займатиме до 12 хвилин замість 30.

Війна в Україні 2022: що відбувається у Києві та області 14 травня

12:00 Служби "Київоблгазу" майже завершили роботи по відновленню послуги з розподілу природного газу у населених пунктах. Частково без газопостачання залишається лише м. Ірпінь (уже відновлено газопостачання на 82%). Наразі фахівці служби переходять до робіт з відновлення та підключення газу кожного житлового будинку в кожному населеному пункті окремо.

11:30 Коли з'явиться бензин у Києві? На популярне у столичних водіїв питання відповіли у КМДА - обіцяють, що найближчими тижнями. "Сьогодні спочатку забезпечуються пальним ті структури, які мають його отримати насамперед. Для всіх інших споживачів - це питання ринку. Я думаю, що тиждень-два і все налагодиться", - каже перший заступник голови адміністрації Микола Поворозник.

11:02 Безпечно зараз в Киеве. Непосредственной угрой со сторони врага в столице се нет, проте є ряд ризиків. "Зважаючи на те, що Київ – це великий стратегічний і політичний центр, столиця може залишатися метою для противника". Детальніше 👉 https://bit.ly/3yCmejB

Війна в Україні 2022: що відбувається у Києві та області 14 травня

10:25 На Центральному вокзалі замінили ескалатор, який протягом довгого часу перебував на ремонті або не працював Старий ескалатор було демонтовано. За час експлуатації він перевіз близько 250 млн людей, суттєво більше свого ресурсу. За останні 1,5 року він зупинявся 32 рази на підйом та 12 на спуск.

Війна в Україні 2022: що відбувається у Києві та області 14 травня

9:15 У Бородянці на Київщині буде встановлено модульне тимчасове містечко для мешканців, які втратили житло внаслідок російської окупації. Містечко буде встановлено на території місцевого стадіону. Модульне містечко складатиметься з чотирьох комплексів. У кожен з них входять 22 модулі для проживання, а також кухня, душ, туалет та інші необхідні побутові приміщення. В даний час йдуть роботи зі збирання модулів. 16 травня заплановано встановлення всіх чотирьох комплексів.

Війна в Україні 2022: що відбувається у Києві та області 14 травня

05:13 У Бородянці на Київщині буде встановлено модульне тимчасове містечко для мешканців, які втратили житло внаслідок російської окупації.

Містечко буде встановлено на території місцевого стадіону. Модульне містечко складатиметься з чотирьох комплексів. У кожен з них входять 22 модулі для проживання, а також кухня, душ, туалет та інші необхідні побутові приміщення.

Зараз тривають роботи зі збирання модулів. 16 травня заплановано встановлення всіх чотирьох комплексів.

04:33 Україна готова повернути РФ тіла окупантів, зібрані на Київщині.

Наразі тіла завантажили у вагони-рефрижератори. Як заявив голова військово-цивільного співробітництва України Володимир Лямзін, цим Україна діє відповідно до міжнародного права.

Після завершення активної фази конфлікту сторони мають повернути тіла військових іншої країни. "Ми готові повернути тіла агресору", - зазначив він.

фото Reuters

00:10 37 іноземних представництв відновили свою роботу у Києві.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Вже 37 іноземних представництв відновили свою роботу в Києві. І я вдячний усім з них, бо це – 37 доказів того, що Україна стоїть міцно та має перспективи, на відміну від Російської Федерації. Упевнений, що незабаром ще й інші іноземні представництва повернуться у столицю", - сказав глава держави.

Нагадаємо, на початку квітня 2022 року вся Київська область була звільнена від російських окупантів. Побачене в передмістях Києва шокувало не тільки українців, а й весь цивілізований світ. Так, у Бучі були виявлені вбиті мирні жителі із зав'язаними за спиною руками. 

Вас також можуть зацікавити новини: