Росіяни атакували Україну дронами Shahed-136/131. / скриншот

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат озвучив деталі нічної атаки по Україні. Зокрема, він пояснив, чому росіяни стали рідше застосовувати високоточні та далекобійні ракети.

Зокрема, в ефірі інформаційного телемарафону Ігнат прокоментував зменшення інтенсивності ворожих ракетних ударів.

"Противник не може собі дозволити завдавати ударів постійно високоточною і далекобійною зброєю, тому часто використовує саме ракети С-300, які не можуть летіти далеко, але все ж таки досягають прифронтових міст", - зазначив він.

Відео дня

Ігнат уточнив, що ця ніч не стала виключенням - ворог випустив чотири ракети С-300 у напрямку Запоріжжя.

За словами речника Повітряних сил, зенітні керовані ракети можуть збивати лише комплекси протиповітряної оборони, які здатні уразити балістику, зокрема системи Patriot.

"Але ми розуміємо, скільки цих ракет може бути у росіян. У них є тисячі їх на складах. Тому раціональніше знищувати самі пускові установки, чим і займаються наші пілоти та артилерія", - зауважив він.

Атака РФ вночі 30 червня - деталі

Як повідомляв УНІАН, вночі 30 червня на півдні збили 10 із 13 запущених ворогом безпілотників типів Shahed-136/131

"Шахедами" російські окупанти атакували Україну з південно-східного напрямку - зі східного узбережжя Азовського моря (Приморсько-Ахтарськ).

Також ворог запустив чотири зенітні керовані ракети із ЗРК С-300. Росіяни атакували військові та інфраструктурні об’єкти у Запорізькій області.

Попередньо, нічна атака минула без жертв.