Практика багаторічного застосування БПРК "Бал-Е" показала, що наявність 8 ракет в СПУ і ТПМ надмірна і не ергономічна / фото ua.depositphotos.com

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що в 2014 році росіянами на сміх піднімалися українські БТР-4 з противо-кумулятивними гратами.

"Як тільки їх не називали, і загін, і звіринець, але в підсумку, саме ці решітки стали ставитися і на російських танках (Т-90 "Прорив") і БТР, зокрема БТР-82АТ. Український МіГ-29МУ2 який дозволяв використовувати керовані бомби і ракети класу "повітря-поверхня". Російські псевдо-експерти підняли тоді на сміх таку модернізацію МіГ-29, хоча самі впритул зайнялися аналогічною роботою у себе", - написав він.

Експерт зазначив, що таких прикладів безліч.

Відео дня

"Один з них - демонстрація на міжнародному військово-морському салоні МВМС-2019 в Санкт-Петербурзі берегового протикорабельного ракетного комплексу "Рубіж-МЕ", полегшена версія БПРК "Бал-Е", на шасі "КамАЗ" (8х8), з 4 ракетами на СПУ і ТПМ замість 8. Даний БПРК "Рубіж-МЕ", своєю концепцією один в один був копією українського ПКРК "Нептун". Практика багаторічного застосування БПРК "Бал-Е" показала, що наявність 8 ракет в СПУ і ТПМ надмірна і не ергономічна, а використовуване гусеничне шасі, при всіх його перевагах, не досить мобільне", - розповів Коваленко.

Він стверджує, що таким чином, російський ВПК просто злизав вершки з української розробки, і на швидку руку впровадив їх в новий комплекс, який, в тому числі, планується поставляти на експорт.

"В цілому, російський ВПК, при явній своїй перевазі, практично завжди займався крадіжкою ідей, а не їх генерацією", - додав аналітик.

"Поробки" російських окупантів 

Днями в Росії представили дистанційно керований зенітний бойовий модуль на базі БТР-82А, який лише підтверджує факт глибокої деградації науково-технічної думки в Росії, що не може не радувати, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Вас також можуть зацікавити новини: