Окупанти завдали ракетного удару по Україні / фото ua.depositphotos.com

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко проаналізував деталі нічної ракетної атаки окупантів на Україну.

Він відзначив, що о 23:50 був зафіксований зліт шести Ту-95МС. Деякий час по тому, близько 00:40 в повітря піднялися ще два Ту-95МС, а близько 01:40 ще три. "Таким чином, цієї ночі в повітря піднімалося 11 Ту-95МС", - зазначив він.

У такої кількості Ту-95МС потенціал пуску - 88 ракет. Але такої кількості вони все-одно не випустили б. "По-перше, тому, що у них зараз накопичений потенціал БК орієнтовно до 30 ракет. По-друге, показник завантажуваних на Ту-95МС ракет на сьогодні, в середньому чотири на літак", - пояснив експерт.

Відео дня

Він зазначив, що в результаті був здійснений пуск до 8 цілей, 4 з яких були збиті, а решта, згідно з офіційними заявами, могли виявитися обманками. Пуск здійснювався з п'яти літаків з 11. Тобто, по 1-2 ракети з літака.

Ще одним незвичайним явищем було те, що пуск здійснювався в районі Енгельса. Аналітик нагадав, що раніше пуски Х-101/555 здійснювалися з повітряного простору над Каспійським морем, а з інших локацій пуски цих ракет були рідкістю.

Коваленко зазначив, що простежується спроба змінити тактику нанесення ракетних ударів, вибрати максимально оптимальну як локацію, так і комплекс вражаючих і відволікаючих засобів. "Зміна локації, це промацування нового маршруту польоту ракети, реакції на це нашої ППО", - пояснив аналітик.

Щодо кількості літаків, Коваленко зазначив, що застосування більшої кількості Ту-95МС, ніж здійснюється пусків, може бути обумовлено демонстрацією підвищеної загрози масованого удару, що максимально активізує всі ППО по Україні, що фіксує російська сторона.

"Цей удар не мав на меті знищити десятки об'єктів, влаштувати пекельну ніч. В даному випадку була розвідка, виявлення ППО з урахуванням нової тактики нанесення ударів. І якщо командування окупантів залишилося задоволене результатом, то справжнього удару можна очікувати найближчим часом", - підкреслив аналітик.

Нічна ракетна атака по Україні

В Україні вночі лунала повітряна тривога. В цілому ряді областей працювала ППО. Зокрема, над Черкаською областю були збиті дві ракети, а збита ракета над Київською областю впала на приватні житлові будинки і пошкодила 10 з них. Двоє людей постраждали.

У Повітряних силах заявили, що всього локаційно спостерігалося до восьми повітряних цілей. Український ППО збила чотири з них.

Вас також можуть зацікавити новини: