Окупанти вдарили по Харківській області / фото Харківська облпрокуратура

Військово-політичний оглядач Адександр Коваленко вказав на відмінну деталь російських ударів по селу Гроза Куп'янського району і по центру Харкова.

Він відзначив, що якщо раніше нанесення таких ударів було невибірковим і неприцільним, то "зараз явно ведеться прицільний вогонь". "Вчора - Гроза, Куп'янського району, прицільне знищення цивільного об'єкта з великою кількістю цивільних всередині. 51 загиблий. У ніч на 6 жовтня - удар по центру Харкова. Раніше в основному страждала Північна Салтівка, як щит міста, зараз же - прицільний удар по центру", - зазначив він.

Коваленко підкреслив, що російські окупанти виводять терор на системний, прицільний рівень з метою підвищити не рівень випадкових жертв ударів, а гарантовано підвищувати число жертв серед мирного населення.

Відео дня

"Це може бути обумовлено усвідомленням неминучого провалу на фронті і спробою через каталізацію терору проти мирного населення, вплинути на події, що відбуваються в зоні бойових дій. Змусити суспільство тиснути на владу, а пацифістським організаціям, які ратують за переговори без будь-яких попередніх умов і скорочення військової допомоги Україні, надання фактів злочинів окупантів для маніпуляцій... мовляв, подивіться як українці страждають у цій війні, яку потрібно припиняти "фінансувати"!", - пояснив ситуацію експерт.

Однак він зазначив, що ніхто не зупинить ті процеси, які проходять в зоні бойових дій, оскільки якщо їх зупинити, то такий терор, але без опору, буде в кожному місті і селі України.

"Згадайте Голодомор. У, що вилилася поразка УНР - у масштабний геноцид українців. Це не просто опір ворогу, окупанту, битва за свободу, суверенітет і право бути самими собою. Це битва за виживання. Виживання майбутніх поколінь", - підкреслив аналітик.

Удари по Харкову та області

5 жовтня окупанти вдарили по будівлі в селі Гроза у Куп'янському районі. Там розташовувалося кафе і магазин. Безпосередньо під час удару у кафе і на його дворі знаходился близько 60 осіб. Вони прийшли на поминки за загиблими військовими. Станом на сьогоднішній ранок повідомлялося про 52 загиблих, серед яких і 6-річний хлопчик. 

Окупанти 6 жовтня близько 7:00 атакували Харків. Внаслідок ворожого удару було пошкоджено житловий будинок. Наразі відомо про двох загиблих, серед них 10-річний хлопчик. Поранення отримали 26 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: