Україна успішно протистоїть агресії РФ / фото УНІАН

Російські військові за минулу добу посилили наступальні дії. Водночас, жодного прогресу досягнути їм не вдалося.

Як зазначають у розвідці Британії, українські захисники продовжують титанічно боротися з противником. 

Наголошується, що російським військам не вдалося досягнути значних успіхів за останню добу. Причиною цього є вдалі українські контратаки, які буквально перешкоджають ворогові.

Відео дня

Також повітряні та морські сили Росії не змогли встановити контроль у жодній із галузей. Це стало можливим завдяки ефективності протиповітряної та морської оборони України.

Продовжуються також запеклі бої за Маріуполь. У розвідці зазначають, що це сповільнює прогрес російських загарбників у прагненні захопити територію усього Донбасу.

Раніше стало відомо, що російська армія закінчує перегрупування військ і по всіх напрямках намагається визначити найбільш вразливі місця ЗСУ, щоб почати широкомасштабний наступ і закріпити свій успіх, насамперед у Донецькому операційному районі.

Росія публічно заявила, що під час "другої фази" війни проти України планує повністю окупувати Донбас і південь України. Контроль над Донбасом дозволить створити сухопутний коридор в окупований Крим і "впливати на життєво важливі об'єкти ЗСУ".

Очільник голови ОП Андрій Єрмак відреагував на озвучені цілі РФ, зауваживши, що попередні плани окупантів зруйнували українська армія та народ.

Вас також можуть зацікавити новини: