Експерт оцінив активізацію РФ під Купʼянськом / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Колишній співробітник СБУ Іван Ступак прокоментував активізацію російських окупаційних військ на Купʼянському напрямку. Загарбники намагаються розтягнути українські сили по фронту. 

Як він зазначив в ефірі "24 каналу", росіяни мають "два великих сценарії". Можна очікувати, що вони збільшать кількість військових або на Купʼянському напрямку з метою наступу, або на півдні – з метою протидії контрнаступу Сил оборони України. 

Так, росіяни виводять основну частину військ з Білорусі – зараз там залишилося біля 2100 російських військових. Крім того, вони дуже хочуть повернути втрачені позиції, оскільки після звільнення Збройними силами України Херсона росіяни не мали жодних перемог. 

Відео дня

"Вони пробують розтягнути українські сили уздовж лінії фронту. Іншими словами – намагання посадити Генштаб ЗСУ на "шпагат", – наголосив Ступак.

Ще однією причиною активізації загарбників, на думку екс-співробітника СБУ, є псевдовибори на окупованих територіях України. Росіянам треба показати бодай якийсь результат. 

Війна в Україні: де намагаються наступати окупанти

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що для російських окупантів східний фронт залишається основним напрямком наступу. Вони досі хочуть вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

За словами Маляр, окупанти намагаються наступати на Куп'янському, Лиманському, Авдіївському та Марʼїнському напрямках. Водночас на Бахмутському напрямку рух вперед мають українські захисники.

Вас також можуть зацікавити новини: