Мусієнко спрогнозував, коли РФ піде в новий наступ / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, facebook.com/musiienkoua

Російські окупаційні війська будуть готові почати новий наступ вже у травні-червні. Таку думку висловив керівник Центру військово-правових досліджень, військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко.

"До серпня-вересня вона не може тягнути, тому що розуміє, що Конгрес США все ж таки проголосує за допомогу нашій країні, Україна отримуватиме більше забезпечення з Європи, і ми краще підготуємося до відбиття будь-яких атак ворога до осені", – пояснив експерт "Главреду".

За його словами, ворог не буде враховувати підготовку підрозділів, а проведе прискорений курс підготовки, і ці сили підуть на компенсацію втрат.

Відео дня

"Росія намагатиметься вичавити максимум у рамках кампанії, яку веде зараз. Чекати вона не буде, тому що розуміє, що Україні вдасться зміцнитися", – вважає Мусієнко.

При цьому експерт зауважив, що якби Росія витримала паузу, то це був би непоганий сценарій для України. У такому разі зʼявилася б можливість отримати більшу підтримку і краще підготуватися.

"Тому Росія хоче максимально швидко досягти цілей із захоплення Донецької та Луганської областей, хоча б таких цілей", – констатував Олександр Мусієнко.

Загроза нового наступу РФ

Про загрозу нового масштабного наступу російських окупантів в Україні говорять вже не перший тиждень. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголошував, що Російська Федерація постійно нарощує військові спроможності, і це вимагає негайне задоволення військових потреб України.

Експерт з інформаційної безпеки Андрій Шаповалов, коментуючи загрозу нового наступу РФ найближчими місяцями, сказав, що від Путіна, з огляду на його поведінку, можна очікувати будь-якої "нелогічної дурості".

Вас також можуть зацікавити новини: