Павло Паліса попередив громадян України про загрозу / скріншот

Триває війна в Україні, і ця весна у контексті ведення бойових дій "дуже важка", і таким самим може бути майбутнє літо.

Таку думку висловив командир 93 окремої механізованої бригади Збройних сил України Павло Паліса виданню NV. "…якщо ми не консолідуємо зусилля - військові, держава, суспільство, загалом народ - нам буде важче і важче", - попередив наш захисник.

За словами воїна, перш за все потрібно, щоб суспільство зрозуміло, що відбувається, і має бути спільне розуміння результату, якого українці хочуть домогтися. Паліса підкреслив, що важливим аспектом є мобілізація в Україні.

Відео дня

"Мені чомусь хочеться вірити в те, що якщо не буде дефіциту в доукомплектуванні, підрозділи не так гостро будуть відчувати всі ці навантаження, як фізичні, так і моральні. Відчутно зменшиться вигорання в моральному плані тощо. Це все впливає на якість бою, на якість управління і загалом на всю картинку по лінії зіткнення", - додав він.

Важливі новини України про війну - сьогодні це варто знати

Росіяни на початку травня почали активно наступати на території Харківської області і захопили низку населених пунктів. На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника росіяни активізувалися у цьому регіоні для того, щоб показати "свою силу та свої здобутки" перед Самітом миру в Швейцарії (запланований на 15-16 червня).

Президент Володимир Зеленський говорив, що наступ росіян у Харківській області зводяться до намагання супротивників послабити українських воїнів на всій лінії фронту. До цього лідер України повідомляв, що РФ планує великий наступ на кінець травня - червень.

Вас також можуть зацікавити новини: