Петро Черник розповів, який дуже серйозний "ляпас" отримав Володимир Путін / колаж УНІАН зі скріншотів

Триває повномасштабна війна в Україні, і влада РФ не змогла втілити у життя основне завдання - вихід окупантів до адміністративних кордонів Луганської та Донецької області до так званої "інаугурації" (відбулася 7 травня) диктатора Володимира Путіна.

Військовий експерт, полковник запасу Збройних сил України Петро Черник сказав "24 Каналу", що "це дуже серйозний ляпас йому (Путіну, - Ред.) персонально та його пропагандистській машині, тож росіянам потрібні бодай якісь успіхи".

Офіцер вважає, що наступом у Харківській області диктатор хоче показати "свою силу та свої здобутки" перед Самітом миру, який має відбутися на початку літа. На думку Черника, наступ росіян на Харківщині - частина великого ворожого літнього наступу, про який попереджали.

Відео дня

Наступ на Харків 2024 - що треба знати

На початку травня росіяни почали активно рухатися вперед у Харківській області й захопили низку населених пунктів. Українські воїни вже сповільнили просування ворога та завдали йому серйозних втрат. Варто зазначити, що загальні втрати ворога на 18 травня 2024 року становлять 491 080 супротивників.

Українська влада вирішила посити наші війська на Харківщині. На думку старшого наукового співробітника програми з Росії та Євразії Фонду Карнегі за міжнародний мир Дари Массікот, РФ розглядає цей наступ як обмежене вторгнення в "буферну зону".

Президент Володимир Зеленський сказав, що наступальні дії загарбників у регіоні зводяться до намагання послабити Сили оборони України на всій лінії фронту. Раніше український лідер попереджав, що Росія планує великий наступ на кінець травня або червень.

Довідка УНІАН. Саміт миру 2024 має відбутися у Швейцарії 15-16 червня за ініціативою української сторони. На захід мають прибути представники понад 100 держав. РФ на Саміт не запросили.

Вас також можуть зацікавити новини: