Днями Зеленський був з візитом у Вашингтоні / скріншот з відео

Тверда позиція Заходу полягає в тому, що мир в Україні може бути встановлений тільки одним способом - повним виведенням російських військ з окупованих територій.

Таку заяву в інтерв'ю УНІАН зробив публіцист і політолог Андрій Піонтковський, відповідаючи на питання: чи дійсно США хочуть, щоб Україна вийшла тільки до кордонів 24 лютого? А це означає, що території Донбасу і Криму залишаться окупованими.

"Є офіційні документи "Великої вісімки". Засідання 14 жовтня і 12 грудня закінчувалися ухваленням заяв, у яких висувалася вимога повного виходу російських військ з усієї окупованої території. Там немає ніякого 24 лютого. Була дуже показова прес-конференція Макрона і Байдена, де вони обидва не дуже охоче, але змушені були повторити цю формулу. Було сказано: "Мир в Україні може бути встановлений тільки одним способом - повним виведенням російських військ з окупованої території. На сьогодні Путін до цього не готовий, тому у нас немає ніяких підстав для переговорів з ними. Коли він погодиться на це, ми вступимо з ним у переговори". Це тверда позиція Заходу", - заявив він.

Відео дня

Коментуючи недавній виступ президента України Володимира Зеленського у Конгресі США, Піонтковський акцентував на тому, що Україна сьогодні виконує функції НАТО, і Захід це розуміє.

"Західний світ нарешті зрозумів, що відбувається. Навіть такий пропалений бюрократ Столтенберг сказав, відповідаючи на закиди про занадто велику фінансову допомогу Україні: "Ми платимо грошима, а українці - кров'ю. І якщо вони не вистоять, то нам доведеться платити цю високу ціну". Нарешті Захід це зрозумів, і це відбилося на зустрічі Зеленського у Конгресі".

Візит Зеленського до США - що повідомлялося

Нагадаємо, 21 грудня президент Володимир Зеленський відвідав Вашингтон, де зустрівся з президентом США Джо Байденом, а також виступив перед обома палатами Конгресу.

Байден оголосив про виділення нової оборонної допомоги Україні на 1,85 млрд доларів, що, зокрема, включатиме комплекси ППО Patriot та снаряди для них.

Вас також можуть зацікавити новини: