Наскільки великі ризики вступу Білорусі у війну / фото МО РБ

Збройні сили України вміють не лише захищатися, а й наступати. Головнокомандувач ЗС Валерій Залужний правильно каже, що Силам оборони потрібно формувати "бронекулаки", насичуватися додатковою бронетехнікою, яка може допомогти якраз у наступальних операціях, що були блискуче проведені на Харківщині та Херсонщині.

"Якщо нам нададуть таку допомогу, про яку просить Залужний, я переконаний, що ми швидко перейдемо від розмов про захист на будь-якому напрямку до питань нападу, особливо якщо це дозволить погода та запаси боєприпасів", - заявив в ефірі Апостроф TV капітан 103 бригади ТРО Олександр Ганущин.

Ганущин підкреслив, що оскільки можливостей російських навчальних центрів не вистачає, частину мобілізованих перекинули до Білорусі й у росіян виникло бажання одразу там на місці сформувати наступальний потенціал, який може створити проблеми українцям на північному фронті.

Відео дня

"Очевидно, це мав на увазі наш міністр оборони (Олексій Резніков - УНІАН), і росіяни готуються до цього варіанту вже давно", – вважає він.

А зараз, наголосив військовий, рашисти б'ють у тил, намагаються дістати нашу енергетичну інфраструктуру.

"Але як тільки нам дадуть достатньо сил та засобів для формування ударних груп, питання перебування росіян на тимчасово окупованих територіях буде вимірюватися днями, тижнями, місяцями, але точно не роками", - зазначив капітан ТРО.

Війна в Україні: чи буде наступ з Білорусі

Росія всіляко намагається втягнути білоруську армію у війну проти України. Головнокомандувач ЗСУ Залужний нещодавно заявив, що РФ готує 200 тисяч військовослужбовців для війни проти України. Він переконаний, що окупанти зроблять ще одну спробу захопити Київ. Утім, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають малоймовірними шанси росіян захопити Київ, навіть якщо вони знову нападуть з території Білорусі. 

Генерал-лейтенант США Бен Ходжес вважає, що Росія навряд чи зможе сконцентрувати необхідну кількість добре підготовлених військових, щоб почати новий наступ в лютому наступного року.

За словами президента Володимира Зеленського, Україна усвідомлює ймовірність нового наступу РФ у 2023 році, адже росіяни ніколи не відмовлялися від цього.

За даними ГУР, на сьогодні Білорусь не готова до повноцінної участі в наземній операції проти України. Росія використовує цю країну як полігон для навчання, тренування частково мобілізованих, а також як база для постачання озброєнь, зокрема важких

Вас також можуть зацікавити новини: