Окупанти вбивають тварин, які залишились без власників/ фото ua.depositphotos.com

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські загарбники почали вбивати безпритульних тварин під виглядом стерилізації та вакцинації. Для таких дій місцевий гауляйтер Євген Балицький виділив 10 мільйонів російських рублів. Про це повідомляє Центр національного спротиву

Проте, за словами українців, які перебувають в окупації, тварин, які залишились без господарів просто вбивають. 

"І це вже тенденція. Якщо і бувають "акції" по стерилізації та вакцинації собак чи котів, то це поодинокі випадки і дуже показові, як то кажуть "на камеру"", - зазначають у повідомленні.

Відео дня

У Центрі спротиву нагадали, що повідомляти про розміщення та рух окупантів можна за цим анонімним чат-ботом

"Співчуття та емпатія до беззахисних істот притаманне людині. Окупанти, російські військові, колаборанти - це інша категорія створінь, для котрих вбивства є нормальним явищем. Допомогти зупинити вбивства усього живого на територіях, котрі окупував Кремль ми зможемо тільки разом", - додали у Спротиві. 

Російська окупація - останні новини

Як писав УНІАН, на окупованих територіях Херсонської області російські загарбники мінують аграрні поля. Тому у Центрі національного спротиву закликали українців бути обережними, особливо під час пересування транспортом ґрунтовими дорогами.

"Такі дії в черговий раз ставлять під загрозу життя цивільних осіб, зокрема, пересування спеціальної техніки типу комбайн для обробки полів", - додали у повідомленні.

Також повідомлялось, що росіяни відкрили на окупованій Херсонщині перший "поліцейський" клас

"З цією метою окупанти вводять у школах лівобережжя Херсонщини класи, в яких змалечку готуватимуть школярів до роботи у силових структурах РФ, називаючи це "патріотичним вихованням"", - зазначили у повідомленні місцевого видання. 

Вас також можуть зацікавити новини: