У Міноборони розповіли про основні напрямки дій ворога / фото УНІАН

Російські окупаційні війська готуються оточити українські сили Операції Об'єднаних сил та захопити Харків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

"Триває широкомасштабна збройна агресія Росії проти нашої держави. Основні зусилля противник зосередив на підготовці до відновлення наступальних дій, аби оточити угруповання ООС та заволодіти містом Харків", – заявив Мотузяник.

Відео дня

Також речник зазначив, що Росія продовжує застосовувати високоточне озброєння для знищення об'єктів критичної інфраструктури України, вживає заходи з формування та переміщення додаткових підрозділів зі складу Східного та Центрального військових округів збройних сил Росії для участі у бойових діях на території України.

"Противник посилює угруповання військ Західного та Південного військових округів у Слобожанському і Донецькому операційних районах. Робить це як за рахунок перекидання військ з інших військових округів, так і шляхом залучення підрозділів свого мобілізаційного резерву", – заявив спікер Міноборони. 

Крім того, за його словами, ворог налагоджує маршрути логістичного забезпечення угруповання військ, створює запаси боєприпасів, ракет та паливно-мастильних матеріалів, а також здійснює підготовку медичних установ для прийому великої кількості поранених.

"Загалом, російські окупаційні війська проводять перегрупування та намагаються покращити тактичне положення на окремих напрямках півдня України", – додав Мотузяник.

Росіяни платять своїм життям за вторгнення в мирну Україну. За даними Генштабу, українські бійці перетворили на добриво вже близько 18,3 тисячі окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: