ЗСУ, де можуть, відбивають території та тиснуть на ворога / фото 35 ОБрМП імені Михайла Остроградського

Ветеран АТО Тарас Чмут оцінив поточну ситуацію на фронті як патову. За його словами, росіяни не змогли швидко захопити Україну, залякати нас силою, ядерною зброєю, техногенними ударами і навіть блекаутами.

В інтерв'ю "Українській правді" він зазначив, що ворогу також не вдалось збити повністю західну підтримку. Попри це, "росіяни перейшли в ту гру, в якій себе найкраще почувають – гра в довгу". 

"Що відбувається у нас? Ми маємо різне бачення з деякими західними партнерами по війні, бачимо дивні процеси всередині країни, які виливаються у внутрішньополітичне протистояння. Я зараз говорю про повну імпотенцію парламенту, про тиск на весь бізнес, про абсолютно деструктивну поведінку правоохоронних органів і спецслужб. А на цьому фоні росіяни проводять якісне імпортозаміщення важливих компонентів для зброї й техніки, готуються до чергової мобілізації, готують 300 тисяч людей на літо. І їм треба щось протиставити", - наголосив ветеран.

Відео дня

Він додав, що на деяких ділянках ми відбиваємо території, але є й ті - на яких втрачаємо. ЗСУ героїчно тримають плацдарми й тиснуть там, де можуть. Чмут зауважив, що у Києві багато хто думає, що Україна вже виграла, а хтось забув, що війна триває.

"Треба пам'ятати, що вона може повернутися сюди. Нам не можна потрапляти в ту бульбашку ілюзії, в якій була Росія перед початком повномасштабного вторгнення. Адже саме це призвело до її поразки на першому етапі повномасштабної війни. І значною мірою призведе, я дуже сподіваюся, до майбутньої поразки в довгостроковій перспективі", - підсумував він.

Війна в Україні - останні новини

За даними Генштабу, станом на ранок 11 квітня загальні втрати РФ у війні проти України становлять 450 890 осіб.

В ISW зауважили, що українські військові ефективно використовують безпілотники на полі бою, але це не може повністю компенсувати дефіцит критично важливих боєприпасів.

За словами аналітиків, ухвалення парламентом закону про посилення відповідальності за ухиляння від мобілізації, підтримає здатність Збройних сил України поновлювати існуючі бригади. Однак ключовим фактором у нарощуванні бойової міці армії, залишаються матеріальні засоби країн Заходу.

Вас також можуть зацікавити новини: